Summer problems + oplossingen

Shin gets darker, hair gets lighter… Jaja dan weten we nu wel. Summer is awesome! Maar alleen maar leuk? Zeker niet! Zweten als een otter, niet kunnen slapen en zelfs schuurplekken. Wat? Jazeker! Maar ik geef je praktische tips hoe je ze kunt oplossen of voorkomen.

homeofdaisies zomer problemen issues schuurplekken zweet warm plak niet slapen zinderend heet hitte hittegolf oplossingen talkpoeder babypoeder waaier icepack cooling pack ijs voeten dik

Allereerst schuurplekken. Ken je ze niet? Het wordt warm, je wilt iets luchtigs aan als een rokje, short of jurkje. Hierdoor komen je bovenbenen tegen elkaar aan als je loopt of fietst. In combinatie met warmte en zweet een ideale plek om te schuren met een pijnlijke, kapotte huid als gevolg. Herkenbaar? Lees dan gauw door.

Dit gebeurt namelijk echt niet alleen bij curvy girls. Iedereen kan het overkomen. Maar de oplossing is super simpel: babypoeder. Say whut? Jazeker! Smeer voor je je aankleed de problem zones even in met een beetje babypoeder en je huid zal niet schuren. Ander voordeel: het neemt ook zweet op en het ruikt lekker. Wat wil je nog meer? Ik gebruik het nu een paar dagen en vind het ideaal. Zeg maar dag met je handje tegen dit ongemak en hallo zomer! Je kunt het gewoon bij de drogist halen en kost niet veel. Ik kocht hem van Kruidvat eigen merk voor €1,75 voor 100 gram (doe je lang mee!). Babypoeder schijnt overigens ook ideaal te zijn om vieze geurtjes uit je schoenen te halen maar dat moet ik nog proberen.

homeofdaisies zomer problemen issues schuurplekken zweet warm plak niet slapen zinderend heet hitte hittegolf oplossingen talkpoeder babypoeder waaier icepack cooling pack ijs voeten dik

Veel te heet om te slapen? Badend in het zweet wakker worden? Wie kent het niet met de tropische hitte van de afgelopen dagen. Houd daarom overdag ramen, deuren en gordijnen zoveel mogelijk gesloten om de warmte buiten te houden. Zet alles pas tegen elkaar open zodra het ’s avonds wat is afgekoeld. Belangrijk is natuurlijk om de hele dag goed en veel te drinken. Liefst geen alcohol of suikers en vooral juist veel water.

homeofdaisies zomer problemen issues schuurplekken zweet warm plak niet slapen zinderend heet hitte hittegolf oplossingen talkpoeder babypoeder waaier icepack cooling pack ijs voeten dik

 

Je kunt natuurlijk een airco of ventilator naast je bed zetten, maar tijdens het slapen is dat minder verstandig. Ik krijg persoonlijk altijd geheid stijve en pijnlijke spieren. Beter is om voor je gaat slapen te douchen. Niet koud, want anders gaat je lichaam zich juist alleen maar harder opwarmen! Met nat haar slapen is misschien niet ideaal voor je kapsel maar wel lekker, koude nate haren in je nek.

Over je nek gesproken, dit is samen met je polsen en je voeten een triggerpoint: een punt waarop op warmte en kou grote invloed hebben. Als keer zorgt dat deze punten goed gekoeld zijn, zal dit direct zijn uitwerking hebben op de rest van je lichaam. Spoel je polsen of voeten overdag met koud water als je het warm hebt of leg een natte handdoek in je nek.

Wat ik doe om lekker te slapen op een zinderend nacht? Ik leg een cooling pack bij mijn voeten. Werkelijk goddelijk! Ik heb in de winter altijd verschrikkelijk koude voeten maar ik kan ook echt enorme gloeiers krijgen. Ze zetten dan helemaal op en worden soms zelfs knalrood. Door het icepack op de zolen van mijn voeten te leggen of juist even aan de bovenkant, slinken ze direct en wordt mijn hele lichaam afgekoeld. Heerlijk! Geen cooling pack in huis? Met een koelelement of wat ijsblokjes in een zakje kan het ook. Of neem voor je gaat slapen een ijskoud voetenbadje!

homeofdaisies zomer problemen issues schuurplekken zweet warm plak niet slapen zinderend heet hitte hittegolf oplossingen talkpoeder babypoeder waaier icepack cooling pack ijs voeten dik

Zweten doet je lichaam vooral om van de warmte af te komen. Je kunt natuurlijk deodorant gebruiken maar dat is niet altijd even effectief omdat je ook op andere plaatsen als je oksels vocht verliest. Denk aan je knieholtes, ellebooholtes en je hoofd. In je holtes kun je natuurlijk deodorant spuiten maar bijvoorbeeld ook babypoeder om het vocht op te nemen. Zie je niks van! Houd je hoofd vooral koel. Ga niet in dr volle zon zitten, doe een hoed of petje op en draag je haar in een knot of vlecht. Nog hardstikke trendy ook!

Veel succes met jezelf en je huis koel houden. Dat is echt het enige grote voordeel van onze dijkwoning, want op de benedenverdieping is het echt heerlijk koel. Ondanks dat er 1 raam open staat voor Bailey! Maar die ligt ook vooral languit niks te doen en wil pas s avonds naar buiten . Houden jullie het nog uit? Ik vind het heerlijk hoor, zeker nu ik er van kan genieten! Xo Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Astrid schreef:

  Hoe vaak moet je t babypoeder aanbrengen als je een middag gaat shoppen?

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Gewoon als ik van huis ga en dan is het afhankelijk van hoe warm (en dus hoe zweterig) het is. Maar heb niet echt geshopt met dat weer hoor hahaha houd het wel ff bij online shoppen 😉

   Like

 2. Marleen schreef:

  Handige oplossingen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s