Catrice Nomadic Traces (L.E.) look + review

Het is alweer een paar weken geleden dat mijn oog viel op de Limited Edition lijn Nomadic Traces van Catrice. Intense, matte, fluweelzachte kleuren en formules. Daar moest ik natuurlijk iets van meenemen. Omdat dit soort producten werkelijk de wereld uitvliegen, had ik alleen de Longlasting Eyeliner Pen en Matt Lip Colour. Vandaag laat ik je een look zien die ik hiermee maakte én vertel ik je wat ik van de producten vind. 

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

De producten brengen me direct in het Midden-Oosten. De goudkleurige patronen op de hulzen zijn werkelijk prachtig. De volvette, krijtachtige formule van de eyeliner pen en de rijke lip colour die mooi mat opdroogt. En dan de kleuren!

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

De eyeliner heeft de kleur C01 Leap In The Dark. Normaal gebruik ik altijd liquid eyeliner, dus het was wel even wennen met aanbrengen omdat je hier echt wel goed op moet drukken. Maar als je een smokey effect wil creëren is dit echt ideaal, want je kunt het heel makkelijk uitblenden. Ik koos ervoor hem wel wat strakker aan te brengen met een kleine wing.

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

Het krijtje is best zacht en heeft geen scherpe punt, dus je moet hem niet te ver laten uitsteken. Ik ben bang namelijk dat hij snel afbreekt. Je kunt hem groter maken door aan de huls te draaien. Mijn ooglid moest ik goed strak trekken om een mooie lijn te maken, onder mijn onderste wimperrand ging het makkelijker. De eyeliner blijft wel heel de dag goed zitten.

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

De Matt Lip Colour kocht ik in de kleur C02 Urban Red, een hele donkerrode kleur. Matte kleuren blijven niet alleen langer zitten, maar vind ik mij (met mijn smalle lippen) toch ook wel mooier staan dan hoogglans. Vaak drogen matte lipproducten heel droog op, zodat velletjes en droge plekjes ontstaan. Dat is bij dit product niet het geval en voelen mijn lippen gehydrateerd!

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

Wel merk ik dat – na bijvoorbeeld wat drinken – het meer vochtige deel van mijn lippen kleur verliest. Na het eten moet ik wel echt mijn lippen bijwerken want dan zit het alleen nog op de buitenste gedeeltes. Het product brengt fijn aan, ook op smalle gedeeltes van je lip. Als je er toch iets buiten gaat, kun je het makkelijk weghalen zonder heel je make-up te verpesten. Aan de onderkant van de ‘pen’ zit een draaigedeelte waarmee je de kleur kunt laten opkomen.

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

Als basis gebruikte ik een middenbruine kleur uit het Revolution palette op mijn bewegend ooglid tot net onder mijn wenkbrauwbot. Mijn binnenste ooghoeken en wenkbrauwbot licht ik op met een glanzende oogschaduw uit hetzelfde palette. Als mascara pakte ik de Catrice Jet Lash Speed Volume Mascara. Op mijn onderste waterlijn trok ik een lijn met Catrice Kohl Kajal in de kleur 040 White. Mijn wenkbrauwen deed ik – zoals altijd – met het wenkbrauwpotlood van Etos eigen merk in de kleur 002. Ik poederde mijn gezicht licht af met Miss Sporty So Matte Perfect Stay Smooth Pressed Powder in de kleur 002 Medium. Shapen deed ik met Royal Cosmetic Connections Bronzing Pearls en als highlighter op mijn jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog  bracht ik Essence So Glow! cream to powder highlighter in de kleur 10 Look on The Bright Side aan.

homeofdaisies look catrice limited edition nomadic traces nomaad make-up makeup motd fotd flower in your hair

De Nomadic Traces collectie van Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat. De Longlasting Eyeliner Pen kost €2,99 en de Matt Lip Color kost €3,49.

Heb jij al iets uit deze limited edition collectie? Wat is je favoriet? xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s