Verbrand? Mijn beste oplossing

Verbranden. Als roodharige weet ik hoe dat voelt, ook als je wel hebt gesmeerd. Jezelf beschermen tegen de zon is super belangrijk, maar toch wil het gebeuren dat je verbrand. Ook al is het maar een beetje, het is geen fijn gevoel. Je huid is rood, soms zelfs wat opgezwollen en voelt pijnlijk aan. Natuurlijk zijn er after suns en allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om het branderige gevoel te verhelpen. Voor mijn oplossing moet je wel naar de drogist, maar het is voor mij echt een wondermiddel!

homeofdaisies verbrand zonnebrand sunburn calendulan emulsie vsm tip fijn ginger redhead blanke huid rood rode huid

Calendulan-emulsie van VSM. Het stinkt als de ziekte, is niet erg goedkoop (rond de 7 euro per flesje van 100ml), maar helpt ontzettend goed. Het is niet speciaal gemaakt voor verbranding, maar helpt het herstellend vermogen van de huid. De emulsie is verkoelend en verzorgend en ik gebruik het bijvoorbeeld ook als ik uitslag heb, een schram of een geïrriteerde huid (eczeem).

homeofdaisies verbrand zonnebrand sunburn calendulan emulsie vsm tip fijn ginger redhead blanke huid rood rode huid

Ik gebruik het ook als ik mijn tattoo’s heb gezet. Het houd de wond gehydrateerd, zodat het goed kan genezen. Je smeert het meerdere keren per dag op de verbrande plek (geldt overigens niet als je brandwond open is. Laat je goed door de drogist of arts adviseren!) en binnen een paar minuten zal de plek minder branderig aanvoelen. De emulsie is redelijk dun, dus smeert makkelijk en trekt snel in. Je kunt door de smalle opening goed doseren. Na een paar dagen is ook de roodheid weggetrokken en is je zonverbranding weg.

homeofdaisies verbrand zonnebrand sunburn calendulan emulsie vsm tip fijn ginger redhead blanke huid rood rode huid

Je doet wel erg lang met een flesje, ik doe er zeker een jaar mee. Dit zie je ook aan hoe erg de fles gehavend is, hij is nog van vorige zomer en nu bijna leeg. Vanwege mijn hms/fibro heb ik wel eens drukplek eczeem op mijn handen (door ringen) of neus (van mijn bril) en in de zomer wel eens lichte verbranding door de zon. Het zit dan ook standaard in mijn koffer als ik op zonvakantie ga en als ik een nieuwe tattoo heb ik het bij me totdat het helemaal is genezen. Ook als ik ben gestoken door een beestje waar ik vaak iets heftiger op reageer dan anderen, zorgt dit voor verkoeling.

Gevalletje: altijd in huis. Kende jij dit product al en zo ja, waar gebruik je het voor? xo Daisy 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Astrid schreef:

  Tuurlijk. Gebruik t al jaaaaaaaaren. Ik heb n tube calendulanzalf van VSM. Het is echt een wondermiddel van moedernatuur en gebruik t wanneer ik mn huid heb verbrand aan kokend water of de oven. Maar ook wanneer je sterretje pijnlijk is bij diaree.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Hahahahhaha ja werkelijk overal goed voor 😂😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s