Wanneer mijn hoofd zijn mond niet houdt

Door de hms/fibro is mijn lichaam sneller moe dan die van iemand anders. Als ik zeg dat mijn lijf moe is, dan is dat ook echt mijn lijf en niet zo zeer mijn hoofd. Ik lig dan dus met dat hele moeie lijf in bed en het enige wat ik wil is slapen. Want tijdens het slapen voel ik niet dat mijn lichaam pijn doet van de vermoeidheid. Maar mijn hoofd is het daar dus lang niet altijd mee eens en houdt de boel lekker wakker. Zucht.

homeofdaisies mindfullness mind body soul hoofd mediteren rust ontspannen oefenen

Voorbeeld: na een lichamelijk minder goed weekend, voelde ik me goed genoeg om naar Bevrijdingsdag te gaan in Vlissingen. Dat is een half uurtje rijden met de auto, een eind lopen en dan natuurlijk een hele dag dansen en gek doen. Zodra ik op een bank ga zitten stort mijn lichaam in. Pijn. Overal. Moe. Het enige wat ik wil is een knopje die me naar mijn bed flitst waar ik volledig ontdaan van make-up en strakke kleding onder de dekens lig. Helaas moet ik nog helemaal naar de auto lopen en naar huis rijden. Eigen schuld, maar op karakter en ‘we zijn er bijna’ lukt het me. Ik sleep mezelf direct naar de badkamer, maak gezicht schoon en plof in bed. Hè, fijn. Eindelijk liggen. Ontspannen. Slapen..

Wrong!!! Mijn hoofd draait nog op volle toeren. Die wilde nog niet naar huis. Tof feest, vette muziek en leuke mensen. Mijn gedachten schieten van het een naar het ander. Bedenk iets wat ik morgen niet moet vergeten of fantaseer over iets in de toekomst. Het maakt niet uit over wat, maar mijn gedachten houden hun mond maar niet. Shut. The. F…! In het Zeeuwse zouden ze vragen of mijn hersenen ‘raes kaes’ hebben gegeten oftewel kaas waarvan je nogal flink gaat kletsen. Echt. Ze houden gewoon niet op. En zo lig ik weer een uur te draaien en woelen. Een uur dat ik had willen slapen. Een uur slaap die mijn lichaam zo nodig heeft. En gedachten die soms zo doordraven dat ik blogs lig te tikken op mijn telefoon in plaats van verder proberen in slaap te komen. Zucht.

Ik probeer ontspanningsoefeningen te doen, luister rustgevende muziek, laat mijn lichaam heel zwaar worden om maar te kunnen  gaan slapen. Ik drink speciale ‘slaap’ thee, probeer suikers te vermijden in de avonduren. Soms helpt het, maar vaak ook niet. Mijn hoofd is zo sterk, de stem zo luid. Vaak heb ik niet eens in de gaten dat ik weer over iets aan het nadenken ben. Frustrerend, want ik wil dan zo graag slapen. Misschien dat ik toch eens naar een (of meer) meditatieavonden van mijn collega ga. Misschien dat ik dan eens écht leer ontspannen en mijn hoofd zijn mond leer houden als ik wil slapen.

Wat doen jullie om in slaap te komen? xo Daisy 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Herkenbaar… ik doe sommige dingen ook op adrenaline en dat bekoop ik de dagen erna vaak met pijn in bed. En dan echt plat ook.. mij helpen de mindfulness oefeningen van Divk de Ruijter goed. Hij heeft er een aantal om in slaap te komen op youtube en ik val daarmee neestal wel in slaap. Ald mjjn hoofd nog te wakker is doe ik alvorens een slaapmeditatie eerst een ontspanningaoefening… als het echt niet lukt gebruik ik zolpidemtartraat (medicijn voor inslapen). Dsn ben ik met plm 10 minuten helemaal in diepe slaap! XoXo Olivia 💕

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks ga ik eens op googlen! Ik heb ook medicatie gekregen maar helpt 0.0 dus ga ik ook niet meer gebruiken 😕 liever op eigen (mentale) kracht 😉

   Liked by 1 persoon

   1. Dick de Ruijter bedoelde ik… zie een typfout.. okee ja ik gebruik het alleen bij superhoge nood. In combi met de spierverslappers kan ik het beter niet te vaak nemen.. maar soms moet je gewoon echt slapen… succes meis! XoXo Olivia 💕

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Slaap is zo belangrijk, zeker als je wat mankeert. Nu al 2 nachten fijn geslapen na een week drama dus hopelijk blijft dat voorlopig zo 😉 xo

    Liked by 1 persoon

 2. theinspirationblogger schreef:

  Hè wat vervelend! Ik weet helaas niet zo goed wat je eraan kunt doen… Hopelijk lukt het je om er iets op te vinden!

  Liked by 1 persoon

 3. Stephanie schreef:

  Een moeilijke! Ik heb heel lang altijd super goed geslapen maar ik merk dat ik sinds mijn breuk ook weer wat slechter slaap. Ik blijf over teveel dingen nadenken. Bij mij helpt sporten om mijn hoofd leeg te maken, maar als je juist fysiek op bent lukt dat al zeker niet. Ik denk dat mss dan eerder meditatieoefeningen zouden kunnen helpen?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s