Mijn liefde voor de zee

Ik ben een geboren en getogen Zeeuwse, maar voel me niet echt Zeeuw. De taal vind ik verschrikkelijk boers klinken – hoewel ik er ook soms wel eens een woordje uit mijn mond hoor floepen als ik er door wordt omgeven. Het dorp waar ik ben opgegroeid ligt vlakbij de zee. Er is een piepklein strandje, maar wel ellenlange dijken die uitkijken over de Oosterschelde. En hoewel ik me dus geen echte Zeeuwse voel, kan ik toch echt niet zonder de zee. De zee is mijn andere liefde, de zee is mijn thuis.

homeofdaisies zee water oosterschelde thuis home mind mindfullness hoofd legen negativiteit positief paardrijden

Omdat ik dus altijd wel zee in de buurt had, was ik er vaak te vinden. Even een rondje fietsen of lopen. Aan de dijk liggen zonnebaden, of heerlijk de wind door mijn kop laten waaien te paard. De zee en haar wind doen veel voor je, in elk geval wel voor mij. Het geeft rust. Het kabbelende geluid van de golven die aan land spoelen en zich weer terugtrekken. De schreeuwende meeuwen. Het geluid van een voorbijvarende viskotter. De zilte geur van de zeelucht. De wind waait letterlijk mijn hoofd leeg. Het zout bruist de negativiteit in je kop weg. Even weg van alles.

Als kind al ging ik naar de zee. Even in het gras zitten en voor me uit kijken. Te paard, galopperend over de dijk of stappen in de branding. Ik studeerde zelfs aan de dijk, langs het water in het gras. Ultieme rust en het onaangename combineren met het aangename (hard studeren in bikini in de zon!) Nu woon ik iets minder dichtbij de zee en pas als ik alleen zit uit te waaien weet ik weer wat ik mis. Het is geweldig om middenin de stad te wonen, maar oh wat zou ik ook fijn buurvrouw van de zee zijn. Gewoon de mogelijkheid hebben om binnen een paar minuten bij mijn rustpunt te zijn, even ultiem te ontspannen.

Dus als je in een negatieve spiraal zit, het even niet meer ziet zitten of een reden nodig hebt om van de bank te komen vandaag. Ga naar het strand. Zoek de zee. Laat het even waaien in je hoofd. Echt, het helpt!

xo Daisy

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marleen schreef:

    Mooi geschreven! 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Stephanie schreef:

    Spijtig dat voor mij de zee meer dan een uur rijden is :-), want het lijkt mij leuk om idd gemakkelijk eens een wandelingeske op ’t strand te kunnen gaan maken 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s