Review | Kruidvat nachtcrème voor droge en gevoelige huid

Heel stom misschien, maar ik gebruikte tot voor kort nooit nachtcrème. ’s Avonds smeerde ik gewoon hetzelfde goedje op mijn gezicht als dat ik in de morgen deed. Scheelt weer een potje in je badkamerkastje, dacht ik. Maar toen ik deze zag staan (voor maar €1,49) besloot ik het toch eens te proberen. Benieuwd wat ik van de Kruidvat nachtcrème voor droge en gevoelige huid vond?

homeofdaisies review kruidvat nachtcreme sheabutter fijn slapen gevoelige huid droog droge huid skin sensitive

Ten eerste: I love love love looooove sheabutter. Echt, het ruikt lekker en maakt mijn huid zóóó zacht! De handcrème van Dove – die in mijn handtas woont – bevat ook dit heerlijke goedje. Dus toen ik zag dat de nachtcrème van Kruidvat ook dit fijne ingrediënt bevatte gooide ik het snel in mijn mandje. De buitenkant van de tube is simpel. Twee tinten roze, die Kruidvat altijd gebruikt voor haar gevoelige-huid lijn. Snel en makkelijk te herkennen. De dop van de tube is blauw en is van degelijke kwaliteit.

homeofdaisies review kruidvat nachtcreme sheabutter fijn slapen gevoelige huid droog droge huid skin sensitive

Mijn huid zelf is redelijk gevoelig en reageert vooral op alcohol. Tegenwoordig reinig ik ’s avonds mijn huid eerst met een make-up doekje van Cien en daarna met micellair water van Kruivat. Dit laatste is al een stuk fijner voor mijn huid dan toen ik nog reinigde met tonic (wel voor de gevoelige huid). Mijn huid is minder rood en vlekkerig. Nu gebruik ik dus ook sinds een paar dagen de nachtcrème voor de gevoelige huid van Kruidvat. De crème is redelijk dik, wat gebruikelijk is voor een nachtcrème. Hij smeert goed uit. Het duurt wel iets langer voor hij is ingetrokken dan een dagcrème, maar ook dit hoort erbij. Eer ik in bed lig voelt het gelukkig niet alsof ik een dikke vette laag op mijn gezicht heb en is het al goed ingetrokken.

homeofdaisies review kruidvat nachtcreme sheabutter fijn slapen gevoelige huid droog droge huid skin sensitive

De volgende morgen voelt mijn huid echt zóóó zacht aan. Heel fijn! Mijn huid is echt super rustig, ik heb geen last van droge plekjes en het reageert prima op de crème. Ik vraag me serieus af waarom ik nu pas met nachtcrème ben begonnen! Dit is echt een aanrader, die zeker voorlopig in mijn favo collectie blijft. Een tube vind ik eigenlijk ook veel fijner (en hygiënischer!) dan potjes. Misschien binnenkort ook maar eens de dagcrème hiervan proberen als mijn huidige favo van Etos op is.

homeofdaisies review kruidvat nachtcreme sheabutter fijn slapen gevoelige huid droog droge huid skin sensitive

 

Kruidvat nachtcrème voor droge en gevoelige huid is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €1,49 (75ml)

Gebruiken jullie nachtcrème en merk je daar verschil bij? Deze al eens geprobeerd? xo Daisy 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lifetasticnl schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik heb dit product nog nooit gezien dus ik zal er de volgende keer even naar kijken want ik heb op dit moment ook geen nachtcreme 😉 Je schrijft erg leuk en de foto’s zijn prachtig

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ah dank je wel voor je compliment 🙂

   Like

 2. Claudia schreef:

  Dat klinkt echt goed. Is micellair water niet echt een goede uitvinding? Ik heb een dag- en nachtcreme, maar die gebruik ik de laatste tijd niet. Ik moet weer eens meer tijd voor mezelf maken ’s ochtends en ’s avonds.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Ben heel blij met de nachtcrème. Met micellairwater iets minder doet niet helemaal was ie belooft. Haal Makeup er dus wel eerst met ander product af. Je huid dagelijks voeden met crème is belangrijk hoor, gewoon even tijd voor maken (plus, tutten is fijn!)

   Like

 3. Ly schreef:

  Ik vindt de dag en nachtcreme dus helemaal niet fijn. Hij is binnen 5 min. ingetrokken en je huid is net droog en trekkerig als ervoor. Hij is niet vet genoeg (zeker voor een nachtcreme!) om door te gaan als crème voor droge huid. Als ‘gewone’ crème is hij prima, maar als je rode vlekken in je gezicht hebt en de vellen erbij hebt hangen is dit niet afdoende voor dagelijkse verzorging.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Tsja dat kan zijn. Ik schrijf over mijn ervaring, die van jou kan weer totaal anders zijn. Niet elke huid is hetzelfde en dus reageert hij ook niet hetzelfde. Ik hoop dat je een ander product vind die wel voor je werkt. Xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s