Hebberig? Heb-ber-ig!

Soms heb je van die dagen. Ik weet niet hoe. Ik weet niet waarom. Maar shit, dan ben ik hebberig. Gooi bij iedere webshop die ik kan bedenken mijn winkelmandje afgeladen vol. Hebben. Heb-ben! H.E.B.B.E.N. Ik ‘heb’ opeens van alles ‘nodig’. Het enige wat ik dat moment eigenlijk ‘nodig heb’ is een geldboom of een muntjes-poepende ezel. 

homeofdaisies shoplog antwerpen solden forever21 pimkie river island new look

Laatst had ik dus weer zo’n dag. Meestal is dat op een lummeldag, dat je dus feitelijk echt niks beters te doen hebt dan online shoppen. Je leeft zelfs een beetje op als je sportsokken in je winkelmandje klikt. Ken je dat gevoel? En terwijl ik normaal het geduld van een 3-jarige heb (maar écht géén geduld dus), zit ik zonder gêne 42 pagina’s (jazeker, twee-en-veertig!) make-up door te scrollen op Bol.com. Vervolgens klik ik werkelijk door elke pagina van H&M om vervolgens weer terug te komen bij Bol om te kijken of er niet ook nog leuke boeken zijn. Om vervolgens de webshop zuchtend dicht te klikken.

Hoe ik er op zo’n moment meestal uitzie? Picture this: joggingbroek (die niet bedoeld zijn om te sporten, enkel voor op de bank zitten), slobbershirt/trui, dikke sokken. Haar in een knot (en omdat ik niet in de spiegel kijk als ik dat doe bestaat de kans dat het een teletubbie exemplaar geworden is) en geen make-up. Om me heen liggen papiertjes die doen herinneren aan de chocola die er ooit in zat en op tafel staat een mok half vergeten – en dus inmiddels koude – thee.

Die jasjes, tasjes, lipglossjes, boeken en vaasjes die in de digitale winkelwagen verdwijnen, vullen een niet bestaande leegte op. Want ik heb al jasjes en tasjes en lipglossjes en boeken en mijn kast puilt werkelijk uit van de vaasjes. Ik heb dat helemaal niet nodig. Wat ik daarentegen wel nodig heb is een schop onder mijn kont. “Hup, ga wat doen met je leven!” Kleed je aan, trek een borstel door je haar. Smeer wat concealer op die zwarte strepen onder je ogen. Een likje mascara en een veeg wenkbrauwpotlood doen wonderen. En als je dan toch bezig ben, ruim je kast dan eens op. Wedden dat je allemaal oude nieuwe dingen tegenkomt die je helemaal was vergeten?

xo Daisy

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Irma schreef:

  Ohmenn, dé herkenning. Ik blader ook vaak veeeel pagina’s door en gooi mijn virtuele mand vol, om ‘m vervolgens net zo hard weer te legen. Het leed dat vrouw zijn heet..
  Maar onwijs leuk geschreven dit. Knap dat je over zoiets zo humoristisch en boeiend schrijven kan, haha.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ah thanks, lief compliment 😄 ik irriteerde mezelf nogal aan mijn eigen gedrag haha en toen floepte de letters zo uit mijn vingers (wat natuurlijk veel beter is dan vingers die producten in winkelmandjes klikken haha) xo

   Like

   1. Irma schreef:

    Ik stel voor dat jij je dan vaker gaat irriteren en zulke leuke artikelen gaat schrijven haha!

    Like

   2. Home of Daisies schreef:

    Hahaha irriteren doe ik me vaak genoeg dus wat dat betreft… 😜

    Like

 2. Sweet and Sassy schreef:

  Haha, hoe herkenbaar :D. Ik zou eigenlijk mijn visakaart achter slot en grendel moeten steken zodat ik eens stop met al mijn internetaankopen :p

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s