Review | Kruidvat micellair water 3 in 1

Blogland ontplofte een tijdje terug toen steeds meer merken met hun eigen micellair water op de markt kwamen. Het zou hét product zijn om je gezicht mee te reinigen; geen andere producten meer nodig. Dat maakte mij natuurlijk ook nieuwsgierig. Want waarom zou je meerdere reinigingsproducten gebruiken als het ook met 1 kan? Nu Kruidvat ook met haar eigen budget variant kwam, kon ik het niet laten te proberen. Benieuwd wat ik ervan vond?

homeofdaisies review kruidvat miceallair water 3 in 1 make-up reiniging verzorging huid gevoelig sensitive alcohol

Micellair water is vooral fijn voor voor mensen met een gevoelige huid. Dit product bevat namelijk geen alcohol, wat voor uitdroging van de huid zorgt. Mijn huid is licht gevoelig en kan soms heftig reageren als er veel alcohol in zit. Het wordt dan rood, gaat gloeien of voelt schraal. Ook zit er micellair water geen kleurstoffen en parfum. Het product belooft drie dingen; het verwijderen van make-up, zuiveren en verfrissen.

homeofdaisies review kruidvat miceallair water 3 in 1 make-up reiniging verzorging huid gevoelig sensitive alcohol

Mijn proef op de som. De geur is subtiel, ik kan niet echt zeggen waar het naar ruikt. Het water is doorzichtig. Ik deed wat op een wattenschijfje en reinigde mijn gezicht. Dat ging best prima, mijn huid reageerde totaal niet op het product. Alleen mijn ogen, dat ging wat lastiger. Waar ik normaal met make-up doekjes gemakkelijk mijn oogschaduw, wenkbrauwen en mascara eraf haal, moest ik nu echt boenen met als gevolg alsnog rode ogen. Balen, want het is niet eens waterproof mascara!

In mijn gewone routine reinig ik mijn huid door eerst alle make-up met een doekje te verwijderen en daarna wat dieper te reinigen met tonic. Dit laatste zorgt wel eens voor een rode huid. Dit heb ik dus gewijzigd in mijn routine; de tonic is vervangen voor het micellair water. Hier haal ik goed de laatste restjes make-up en ander vuil die in de loop van de dag op mijn huid is gaan zitten. Ook gebruik ik nu miceallair water bij mijn ochtendroutine, wanneer ik mijn huid reinig voor het aanbrengen van mijn make-up.

homeofdaisies review kruidvat miceallair water 3 in 1 make-up reiniging verzorging huid gevoelig sensitive alcohol

Al met al ben ik dus niet mega enthousiast over dit product, want het doet niet helemaal wat het belooft. Maar als reiniging voor ‘erbij’ is het een prima product, want het haalt wel dat laatste beetje vuil van mijn huid af. Ik ben dus wel blij dat ik de budget variant van Kruidvat (€2,49) heb gekocht en niet de duurdere merken waarbij je soms al gauw 6-13 euro per flesje betaald!

Gebruik jij wel eens micellair water? Wat zijn jouw ervaringen? xo Daisy 

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. annexxx schreef:

  Jammer dat hij wat tegenvalt! Was er namelijk zelf ook al voor het kijken..

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Niet als enige reiniging, maar ter vervanging van mijn tonic wel fijn

   Liked by 1 persoon

 2. lifetasticnl schreef:

  Ik gebruik op dit moment het micellair water van Nivea maar die is bijna op dus ik wou misschien deze gaan uit proberen.. Leuke review

  Liked by 1 persoon

 3. Sweet and Sassy schreef:

  ik heb dit nog nooit gebruikt nee. Ik gebruik zelf eigenlijk best dure producten (van ikari), maar ik ben daar super content van. Helpt bij mij echt tegen de vette huid, de acne en de zwarte puntjes. Allé ja, over die zwarte puntjes moet ik eerlijk zijn, om die weg te krijgen was wel een milde chemische peeling nodig, maar mijn verzorging helpt om te voorkomen dat ze terug komen :-). En als ik door omstandigheden dat verzorgen wat verwaarloos merk ik dat snel aan zwarte puntjes die terug komen opzetten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s