Oranje boven | Koningsdag essentials

Nee, ik ben niet direct een aanhanger van het Koningshuis. Maar vrije dagen zijn altijd leuk, zeker als er een feestje aan verbonden zit. En als ik me dan ook nog helemaal mag uitdossen.. Top! Koningsdag (voorheen Koninginnedag) gaat bij mij al jaren gepaard met bergen oranje accessoires. Wat zijn mijn essentials?

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Jaren geleden trok ik elk jaar trouw naar Amsterdam voor dé Koninginnedagviering van het land. Met echte Amsterdammers rende ik heel hard voorbij het 538 Museumplein feestje, naar de plaatsen waar vooral locals kwamen. Ontzettend leuk! Een jaar of 3 geleden nog met andere vriendinnen naar Amsterdam geweest en het jaar daarna gewoon in ons eigen stadje Goes gebleven. Stiekem was dat net zo leuk. Niemand hoefde te bobben, er waren geen 2,5 uur durende treinreisjes aan verbonden en van de reiskosten konden we mooi een paar extra borrels drinken. Ik zeg, toppie!

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Vorig jaar stonden Jochem en ik op de vrijmarkt onze halve inboedel te verkopen en zijn we daarna uit eten geweest. En plichtsgetrouw natuurlijk op Koningsnacht (de avond voorafgaand aan Koningsdag) flink op stap geweest. Dit plannen we dit weekend weer te doen: zondagavond de kroeg in en maandag vooral lekker relaxen op het terras (in de zon, please weergoden?) Maar wat trek ik uit de kast?

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Het aller simpelste en misschien meest subtiele (als je niet all out wilt) is oranje en/of rood/wit/blauwe nagellak. Hiermee geef je jezelf toch een Hollands tintje. Niet zo’n fan van dat knal-oranje? Gelukkig zijn er nu heel veel verschillende koraalkleuren verkrijgbaar. Ik draag hier Orangina van Rimmel London Rita Ora. Niet te heftig, dus ook niet gek om de dinsdag na Koningsdag nog op je nagels te hebben. Ook een oranje of koraal lipstick of lipgloss zijn een leuke, kleine touch. De lipstick is van Essence (Coral Calling) en de gloss van MAX&MORE. Met een oranje bodymist van The Body Shop ruik je de zon!

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Een rood/wit/blauw vlaggetje op je gezicht. In bijna elke winkel (Action, Zeeman, HEMA, Wibra, Xenos) zijn deze week deze was-achtige make-up potloodjes/krijtjes wel te krijgen. En ze zijn makkelijk weer af te wassen!

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Oranje t-shirt/jurkje/tuinbroek. Deze heb je misschien nog wel liggen van het EK of WK voetbal. Gewoon uit de kast trekken, geen probleem. Ik ben wel eens helemaal rood/wit/blauw/oranje gekleed gegaan. Ik had een rode tanktop aan, met een wit hemdje daaronder die iets langer was en een blauwe broek. De outfit werd nog verder opgeleukt door oranje bretels. En nee, ik voel me niet voor schut lopen. Misschien niet über fashionable, maar het leven is een feestje dus go for it haha!

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Zoals hierboven al vermeld, mijn oranje bretels zijn slechts het begin van mijn boodschappentas vol oranje accessoires. No shame baby! In mijn collectie  – die ik al jarenlang aan het opbouwen ben –  zit o.a.: armbanden, een diadeem met veertjes en belletjes (alleen geschikt voor ruimtes waar veel herrie is want anders ben je jezelf na 5 minuten al beu), een foam hand van Sourz (passen shotglaasjes in), een flamingohoed (waar mijn dikke kop niet meer in past omdat ik hem te heet heb gewassen, bummer!) en diverse zonnebrillen (waarvan een MEGA ding).

homeofdaisies koningsdag koninginnedag kingsnight oranje rood wit blauw oranjeboven feestje feest stappen vrijmarkt vlag vlaggetje nagels kleding outfit accessoires zonnebril

Hoe mijn look er dit jaar uit gaat zien weet ik nog niet. Ik houd gewoon een lekker verkleedfeestje thuis en zie op dat moment wel wat het gaat worden. We gaan sowieso Oranje Sourz drinken (veeel lekkerder dan oranjebitter brrr). Ben jij iemand die helemaal in het oranje gaat, houd je het subtiel of houd je helemaal niet van Koningsdag? xo Daisy 

PS. Die kleine foto’s zijn oude foto’s die ik van Facebook heb geplukt haha en zijn van telefoonkwaliteit. Vandaar even niet zo groot gemaakt.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Laleh schreef:

    hihi ziet er gezellig uit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s