Top 6 jankfilms

Soms is er niets lekkerders dan op de bank te hangen onder een dekentje, vergezeld door een reep chocola, thee (of wijn!), een filmpje en… janken maar! Hieronder geef ik mijn favo jankfilms en jankmomenten aan. Wat hé, je vergeet even je eigen wereld, duikt in de film en leeft even volledig mee met de mensen in de film.

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour

Afgelopen vrijdag heb ik Komt een Vrouw bij de Dokter gezien op tv. Janken geblazen! En dit was niet de eerste keer dat ik hem zag. Het maakt niet uit hoe vaak je hem gezien hebt volgens mij, elke keer jank je je ogen binnenstebuiten.

Nog meer fijne jankfilms:

1. My sisters keeper
Minuut 9. Letterlijk. Ugly cry tot en met. Ik heb hem op dvd en al een keer of 5 gekeken, maar werkelijk waar bij minuut 9 trek ik het al niet meer. Sowieso het hele verhaal: een kindje nemen zodat die haar oudere zus met kanker in leven kan houden door het continu doneren van beenmerg en bloed. Hels verhaal, zo mooi verteld. Als je hem nog niet hebt gezien, echt doen! De kids spelen zo goed en ook als Camaron Dias haar haar… nee, ik verklap niks. Kijken!

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

2. The Notebook
Need I say more? Ik ben echt een dwaas die hem vorig jaar pas voor het eerst heeft gezien (I know, shame on me) maar ik kocht wel gelijk de dvd omdat ik werkelijk nog nooit iemand slecht over deze film heb horen praten. Zo mooi gespeeld, in elkaar gezet, de verhaallijnen… en dan de onthulling op het eind. Prachtig! Dat je zelf ooit maar zo oud mag worden samen.

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

3. Pearl Harbor
Misschien niet eerst waar je aan denkt, maar ik moet echt janken als Josh Hartnett dood gaat! De eerste keer dat ik hem zag was samen met mijn vader en ik heb toen echt stiekem traantjes zitten wegpinken bij deze stoere mannen film.

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

4. The fault in our stars
Als je hem nog niet gezien hebt, DOEN! Ik heb het boek hiervan niet gelezen, maar die schijnt niet zo vlot te lezen. De film daarentegen. Vooral op het eind heb ik volle bak zitten huilen. Sterker nog; ik heb gejankt tot de aftiteling klaar was en toen moest ik mezelf weerhouden om de dvd niet meteen nog een keer op te zetten. Zo. Verschrikkelijk. Mooi. En zielig. En…

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

5. PS. I love you
Je geliefde brieven sturen terwijl je al dood bent. Hallo, dat vraagt om vochtige ogen. Het boek vond ik ook mooi, maar denk dat dit een van de enige films is waarbij ik kan zeggen dat ze mooier is dan het boek!

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

6. Komt een vrouw bij de dokter
Hoewel Stein in de film een grotere eikel is dan in het boek (daar wordt de boel toch echt wat gerelativeerd en begrijp je nog beter zijn motieven – ook al zal ik vreemdgaan nooit goed praten), blijft dit toch ook echt een tranentrekker. “Ik vind het zo jammer dat je dood gaat mama”. My gosh, wie het dan nog droog houdt heeft echt geen greintje gevoel!

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

Geen film maar bij mijn meest favo serie ever – Grey’s Anatomy – is het ook elk seizoen weer raak. SPOILER ALERT Als Danny dood gaat. Als George dood gaat. Als Meredith bijna dood gaat. Bij het vliegtuigongeluk. Het schietincident. Echt, maakt niet uit hoe vaak ik het inmiddels gezien heb (bij elk nieuw seizoen kijk ik bijna alle seizoenen opnieuw, dus s1 toch zeker een keer of 10 gezien) is het dikke vette Ugly cry. Shit! Watje of niet?

homeofdaisies jankfilm cry movie bank the fault in our stars komt een vrouw bij de dokter ps i love you pearl harbour my sisters keeper

Wat is jouw ultieme jankfilm? Of heb je daar werkelijks niks mee? En nog tips van jankfilms die nog niet op mijn lijstje staan die ik echt móet kijken? xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Liselore schreef:

  een oldie, maar geen mindere tranentrekker: Legends of the fall.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s