Festival essentials

Jaaaaa, het outdoor festival seizoen is geopend! Kom maar door met al die leuke feestjes 🙂 Mijn eerste festival is alweer achter de rug, helaas met niet enorm fijne temperaturen en weersomstandigheden (lees: bewolkt, veel wind, uurtje regen, heel eventjes de zon gezien en vooral behoorlijk fris). Nu zijn er nogal wat dingen die je nodig hebt voor een outdoor feest, zeker zo vroeg (of straks laat) in het seizoen. Hieronder noem ik ze op.

homeofdaisies festival essentials zonnebril zonnebrand hoed bescherming oordopjes oren gehoor schoenen voeten dansen handgel desinfect vies

Zonnebril
Je hoort er eigenlijk niet bij zonder zonnebril. Of de zon nu daadwerkelijk schijnt of niet, het ziet er gewoon gezellig uit. Match hem met je outfit of ga juist helemaal los met printjes, kleuren en formaten. Alles kan, alles mag.

homeofdaisies festival essentials zonnebril zonnebrand hoed bescherming oordopjes oren gehoor schoenen voeten dansen handgel desinfect vies

Laagjes
Zorg dat je laagjes draagt. Zo kun je makkelijk iets uit doen als je het warm hebt en weer iets aantrekken als je het koud krijgt. Ook als je een outdoor festival hebt met area’s die overdekt/in een tent zijn is dit ideaal. Trek buiten een vestje, jasje of trui aan en ga binnen lekker los in een tanktop. Vergeet vroeg- of laat in het seizoen ook zeker je sjaal niet om je hals warm te houden.

Tas
Dat brengt me direct op het volgende: een tas. Ik heb altijd best wat essentials nodig op zo’n dag, dus vind ik een rugtas erg handig. Zo sta je niet de hele middag met je jas om je arm moeilijk te dansen of loop je jezelf de rambam naar de kluisjes. Geen truien/jassen/sjaals nodig? Houd het dan lekker bij een klein tasje waar je telefoon en kleine items in passen en zorg dat je die schuin over je schouders kunt dragen. Zo houd je je armen vrij en kun je lekker los gaan!

Zonnebrand
Als je zo’n lange dag buiten staat, wil je daar natuurlijk niet een week later nog van genieten in de vorm van een mega verbrande arm/nek/schouder/neus. Smeren dus! Liefst met een zo hoog mogelijke factor Ă©n een die waterproof is zodat je hem er niet af zweet met je dansjes (of door het bier dat de buurman per ongeluk over je heen giet).

homeofdaisies festival essentials zonnebril zonnebrand hoed bescherming oordopjes oren gehoor schoenen voeten dansen handgel desinfect vies

Elastiekje(s)
Draag je je haar los? Zorg dan in elk geval dat je een elastiek of een haarband bij je hebt. Wel zo handig als je nek gaat zweten, de wind precies je haar in je avondeten blaast of om je zicht te behouden als je moeilijk staat te doen op een Dixie.

Hoofdbedekking
Fedora’s zijn hip! En zeker niet weg te denken uit de festival scène. Of bescherm je hoofd met een toffe pet. Goed tegen de zon op je hoofd en je gezicht en in de avond houd het je lichaamswarmte goed vast (wist je dat je de meeste warmte via je hoofd verliest?)

Oordopjes
Van piepjes in je oren wordt niemand blij en op je 30e het gehoor van een 80-jarige hebben al helemaal niet. Schaf daarom – zeker als je vaker gaat – goede behoorbescherming aan. Vaak kun je ze op het festival zelf wel kopen, ik kocht de mijne gewoon bij Etos. Het dempt vooral de bassen en haalt het schelle uit de muziek, je kunt verder gewoon goed horen, gesprekken voeren en los gaan op de muziek.

homeofdaisies festival essentials zonnebril zonnebrand hoed bescherming oordopjes oren gehoor schoenen voeten dansen handgel desinfect vies

Fijn schoeisel
Oh, wat is het belangrijk goede schoenen aan te trekken. Niemand zit te wachten op blaren en pijnlijke voeten halverwege zo’n dag. Gelukkig zijn sneakers helemaal hip deze maanden en misstaan ze niet onder een festival outfit. Maar misschien heb je juist hele fijne laarsjes waar je de hele dag op kunt lopen? Gewoon iets doen wat fijn zit en waarvan je zeker weet dat je de hele dag vooruit kunt. Neem trouwens ook een paar slippers mee voor het geval het snikheet wordt en je voeten van de warmte bijna uit elkaar knallen. Sowieso is een extra paar nooit verkeerd. Gooi ze in een kluisje en wissel indien nodig.

Zeep zonder water
Hier zweer ik bij! Nu heb ik deze bijna standaard in mijn tas zitten, maar op een festival mag dit echt niet ontbreken. Handgel waarbij je geen water nodig hebt. Fijn voor na een Dixie bezoek (iew!), als je met je handen hebt gegeten of als je drankje over je hand heen gestoten wordt.

homeofdaisies festival essentials zonnebril zonnebrand hoed bescherming oordopjes oren gehoor schoenen voeten dansen handgel desinfect vies

Welke items kunnen niet ontbreken in jouw festival essentials? xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s