Haar stijl jaloezie

Ken je dat? Dan heb je van dat mooie lange haar en zie je op straat of in een magazine een meisje met echt een mega stoer kort kapsel en dat wil je dan ook. Of je hebt juist kek kort haar en kwijlt bij het zien van meisjes met prachtige lange lokken. Stijl haar als je krullen hebt, donker als je blond bent etc. Ja, dat ken je vast wel. Maar wat doe je ermee?

homeofdaisies haarstijl jaloezie haar hairdo kapsel stijl krul lang kort
Credit: Iman Faasse, januari 2014

In mijn leven heeft mijn haar al verschillende lengtes en stijlen gehad. Tot op m’n schouders, wat langer en zelfs heel kort (dat laatste is niet voor herhaling vatbaar en nee, ik ga geen foto opsnorren! Ik zat in de brugklas.). Pony, schuine lok, alles op één lengte, in laagjes. Ik heb het zelfs een aantal jaar donker bruin geverfd (en toen was ik dus chronisch bleekscheet pfff), heb high lights gehad, paarse/blauwe/groene plukjes… Ik heb het een tijdje heftig gestijld terwijl ik een aardige slag van mezelf heb. Ik heb een tijdje de verkeerde conditioner gebruikt waardoor het van ellende alleen nog maar slap langs mijn gezicht hing.. Tsja, ik heb het allemaal wel geprobeerd.

homeofdaisies haar stijl problemen hair hairdo issue lang kort kapsel iman faasse photocredit
Credit: Iman Faasse, januari 2014

Ook afgelopen jaar had  ik opeens de ingeving om rigoureus de schaar erin te zetten. Mijn haar was al in laagjes en de langste lengte viel een centimeter of 15 over mijn schouder heen. Ik had een sjaal aan waar mijn haar onder zat en een van de kortere lagen viel er overheen. Da’s leuk! dacht ik bij mezelf. Dus maakte ik een afspraak en ging de schaar erin. De eerste keer niet zo kort – schijtluis als ik ben – maar de keer erna toch echt tot op mijn schouders. Het paste allemaal nog net in een elastiekje. Super leuk! Maar… dan zie je vervolgens allemaal meisjes op straat met haar tot bijna op hun kont en dan denk je ohhhh dat wil ik ook!

homeofdaisies sproetjes tag ginger rood

Ze zeggen dat het genetisch bepaald is hoe lang je haar groeit. Mijn droom is echt dat het tot mijn middel komt, maar zo ver is me nog nooit gelukt. Mede doordat ik het tegen die tijd te dood vind of dat ik gewoon weer wat anders wil. Maar nu, nu ga ik sparen. Ik mag het van mezelf eigenlijk niet meer knippen tot de bruiloft en dan hoop ik dat ik net zulk lang haar heb als Rapunzel. Alleen twijfel ik dan weer, ben ik bang voor droge dorre puntjes en probeer ik in te denken wanneer het slim zou zijn om misschien nog ergens ruim voor oktober bij te punten. Zucht. Soms is mijn hoofd best vermoeiend. Ik probeer het in elk geval goed te verzorgen, zeker de punten. Daarnaast denk ik er sterk aan om clip-inns te kopen, zodat het toch net een tandje langer is als het voor mijn gevoel nog niet lang genoeg is. Maar of ik dan wel precies ‘mijn’ kleur krijg… Moeilijk!

homeofdaisies haarstijl jaloezie haar hairdo kapsel stijl krul lang kort
I mean… how pretty is this?! Credit: Pinterest.com

Overigens leeft mijn haar wel echt zijn eigen leven. De ene keer lijkt het wel of ik een kroeskop zo licht en pluizig is het, de andere keer heb ik een mooie volle slag en een dag later is het super stijl terwijl het dan niet eens vet is. Ook vragen mensen regelmatig of ik mijn haar heb geverfd, want schijnbaar lijkt het de ene keer donkerder/lichter dan de vorige keer. Vaag. Dat laatste heeft vast met lichtval te maken.

homeofdaisies haarstijl jaloezie haar hairdo kapsel stijl krul lang kort
Da’s natuurlijk niet van mijzelf hahahaha

 

Mensen die ik wel super duper stoer vind, zijn degene die van dat hemelse lange haar hebben, het afknippen en het doneren aan een goed doel zodat vrouwen zonder haar ook weer kunnen stralen. Dus, als ik het na de bruiloft volgend jaar weer in mijn hoofd haal om er een berg af te knippen, dan ga ik ook doneren. Zo’n mooi doel! Dan is je stoere korte kapsel nóg veel stoerder!

Ben jij wel eens rigoureus van haarstijl gewisseld? Of transformeer je jezelf regelmatig? xo Daisy

Advertenties

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Foods by Al schreef:

  Ik heb weave nu al bijna een jaar! Zo tevreden mee! Even een aanschaf maar nu een mooie dikke bos met haar waar ik iedere ochtend weer vlij van word, omdat het altijd goed zit! Ff met de krultang of stijltang erdoorheen. Alleen je voorste plukken en voila zie daar! Een perfecte slag! And it last all day!!
  De weave die ik heb is via microringen zoek maar eens op of kijk op hiphaar voor jou! ♡

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Heb ik wel eens op gekeken ja. Ik denk aan clip inns zodat ik zelf kan bepalen wanneer ik langer of korter haar heb. Tis nu alweer redelijk op lengte, dus wie weet tegen die tijd hoe ver het alweer gegroeid is hihi. En die clip inns vallen qua prijs enorm mee bij Funky Hair in Goes, mooie kwaliteit ook (ben al eens wezen kijken)

   Like

 2. frisine schreef:

  Ik ben van plan mijn haar ook te doneren. Dat idee heb ik al een tijdje, maar snel groeit mijn haar nu ook weer niet. 😉 Ik zit nog in het middelbaar, dus misschien wanneer ik verder ga studeren! :p haha
  FRISINE

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Heel stoer! Zeker doen 👍 Even door sparen, mooi nieuw begin lijkt me. Nieuwe studie, nieuwe look 😄

   Liked by 1 persoon

   1. frisine schreef:

    Ja, vind ik ook! Dan ben ik ook wat ouder, klaar voor kortere haren! ☺️
    FRISINE

    Liked by 1 persoon

 3. boterkaaseieren schreef:

  Vind deze lengte je leuk staan! Je verhaal is zooo herkenbaar haha! Ik heb al zoveel verschillende stijlen gehad. Laagjes, schuine pony, schouderlengte, een hele korte boblijn (zo kort dat het achter opgeschoren was!), een sidecut en nu laat ik die sidecut weer aangroeien.. En al heel wat kleurtjes haha! Mijn geheim is om iedere maand even mijn puntjes te knippen en mijn haar groeit echt razendsnel..

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Elke maand?! Serieus?! Woooow… ik ga meestal 2x per jaar, vorige zomer wel 2x vrij snel achter elkaar. Maar ik ga nu echt sparen hihi. Oeh scheren, dat is helemaal balzy dat zou ik echt niet durven

   Like

   1. boterkaaseieren schreef:

    Ja zo ongeveer wel! Maar ik ga nooit naar de kapper, knip het lekker zelf. Scheelt weer een hoop centjes (die ik dan weer uitgeef aan haarverf haha!)

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Goed bezig, dat durf ik al helemaal niet… Ga ook echt niet naar iedereen haha

    Liked by 1 persoon

 4. Laleh schreef:

  Ik had mijn haar eind vorig jaar erg kort laten knippen en
  bleek mij niet te staan haha.
  Gelukkig was het winter en heb ik de hele winter een muts gedragen buiten.
  Nu is het weer op een acceptabele lengte.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Oh dat is balen zeg! Ik ga ook nooit meer heel kort, ik kon er niks mee. Toch fijn dat haar altijd weer terug groeit hè haha xo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s