Paastafel inspiratie

Als ik aan Pasen denk, denk ik eieren en chocola. Het liefst gecombineerd. Maar ook denk ik aan een gezellige brunch. Familie. Samenzijn. Een goed opgemaakte paasbrunchtafel. Lekker eten. Op tweede Paasdag organiseer ik een brunch voor mijn ouders en schoonouders. Misschien krijg jij ook mensen over de vloer. Vandaag laat ik wat makkelijke en lekkere paasrecepten zien en geef ik tips voor een leuk versierde tafel!

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest

Als we de supermarkten moeten geloven, gaan we gewoon de kerstdagen weer achterna met Pasen. We moeten allemaal massaal in de rij gaan staan met overbeladen winkelwagens vol gourmet-gerei. Gourmetten?! Daar associeer ik Pasen echt niet mee. Nee, Pasen is voor eitjes, chocola en gezellig brunchen. Lekkere, kleine, handzame hapjes, zodat iedereen van alles wat kan proeven.

Voor bij de koffie: choco etagère

Vul een etagère met fijne, handzame hapjes voor tijdens de koffie. Paaseitjes, koekjes, fudge, cupcakes. Vul de cupcakes bijvoorbeeld met banketbakkersroom of gooi wat gele kleurstof door de botercrème.

Voor bij de brunch: mini quiches

Met mini quiches kun je niet verkeerd gaan. En door de vele eieren die erin gaan, geeft het meteen een echt paas-gevoel. Vul bijvoorbeeld met gele paprika, mais en spinazie voor de paaskleurtjes.

quiche kaas spinazie spek ontbijtspek bacon champignons

Koud gevulde wraps

Handzaam, in kleine stukjes gesneden. Vul ze met kruidenkaas, rucola en gerookte zalm of gerookte kip. Of met een dun laagje groene pesto, veldsla, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Gekookt eitje

Simpeler kunnen we het niet maken. Maar wel zo lekker! Snufje zout erop, net niet helemaal hard koken. Warm opeten. Hmm!

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest fruit gezond

Egg muffin

Need I say more? Simpel, lekker, gezond: de egg muffin.

homeofdaisies egg muffin ei groente gezond food foodie

Mini pizzabroodje

Snijdt (afbak, ongebakken) keizerbolletjes door de helft. Bestrijk ze met een beetje tomatenpuree of ketchup. Lekker met een beetje ui, champignons, paprika, salami en kaas, of met kleine stukjes bacon, feta en wat Italiaanse kruiden. 10 minuutjes in de oven (220 graden).

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest
Dit is natuurlijk voordat ze de oven in gaan 🙂

Pannenkoekjes met hagelslag

Maak de pannenkoekenmix zoals je gewend bent, maar bak ze in een klein koekenpannetje. Niet in de buurt? Probeer het dan eens in de wok! Zorg wel dat ze niet te dik worden. Als ze nog warm zijn licht bestrooien met hagelslag, zodat dit een beetje smelt.

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest

Vers fruit

Met al die ongezonde (maar oh zo lekkere) items op de paastafel, kan een beetje gezond niet missen. Maak daarom een schaaltje vers fruit (per persoon of in een grote schaal om zelf te scheppen). Aardbeien, meloen, mandarijntjes, mango, appel, peer en sinaasappel zorgen niet alleen voor een kleurrijke look op tafel, maar balanceert de zwaardere gerechten uit. Als je nog over hebt, gooi je dat in de blender voor een heerlijke smoothie voor the day after. 

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest fruit gezond

De paastafel

Je kunt natuurlijk heel moeilijk doen, speciaal servies aanschaffen etc. (hoewel ik al heel lang aan het eyeballen ben op pastelkleurig servies wat natuurlijk ideaal is voor Pasen!) is dat helemaal niet nodig. Met wat kleine tips and tricks tover je jouw tafel zo om in een feestelijk tafereeltje. In plaats van je standaard placemats of tafelkleed, kun je een vrolijke versie in paaskleuren aanschaffen. Of nog simpeler: leg een gekleurde lap stof of crêpepapier in het midden van de tafel als loper.

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest fruit gezond

Tussen alle bordjes en schaaltjes met hapjes, zet je wat vrolijke bolletjes narcissen en blauwe druif. Of in dit geval, gekleurde kunstbloemen met stokken en veren. Kijk hoe vrolijk!

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest fruit gezond

Door alle eitjes die je hebt gebruikt voor de cupcakes, quiches en egg muffins, heb je een hoop schalen over. Niet weggooien! Spoel ze voorzichtig schoon. Knip de deksel van het eierdoosje eraf. Vul de eischalen met paaseitjes en zet ze terug in de eierdoos. Versier de boel met wat veertjes.

homeofdaisies pases paastafel brunch lunch familie pannekoeken hagelslag mini pancakes chocola hagelslag wok feest fruit gezond

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren en kun je wat ideetjes gebruiken voor je eigen Paasbrunch. Hebben jullie al plannen gemaakt? xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. sofiemailt schreef:

  Wat een leuke ideeën! Ik krijg helemaal trek en zin in Pasen! Ik heb mijn dochter beloofd dat we de soezen gaan maken die op de voorkant van de Boodschappen staan. Met heel veel kleurtjes. Ik zie er nu al tegenop, want in ben niet zo’n keukenprinses. Maar goed, op hoop van zegen.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Ach en al slaagt het niet, heb je wel weer een leuke ervaring met je dochter moet je maar denken 😉 veel plezier en succes, wie weet is je dochter wel een keukenprinses! Xo

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s