Review: Eye-Fi Mobi SD Card

Al maanden liep ik te kwijlen op de Eye-Fi. Het leek me zo verschrikkelijk handig. Maar ja, goedkoop zijn ze niet. Ik twijfelde, wikte en woog. Totdat ik – als bedankje voor hulp met website teksten – een bon van Bol.com kreeg. In plaats van los te gaan op de boekenafdeling (wat ik normaal doe), besloot ik toch de Eye-Fi te bestellen. En vlak voor een weekendje Parijs, leek me dit een uitgelezen moment om het uit te proberen.

homeofdaisies eye-fi eyefi SD kaart card camera wifi review try proberen app smartphone transfer samsung sony cybershot parijs

Wat de Eye-Fi is? De Eye-Fi is een SD kaartje, die kun je bijvoorbeeld in je camera stoppen. Overigens niet in je mobiele telefoon, want het is geen mini! Je maakt met je camera – net als anders – mooie foto’s. Deze zijn natuurlijk mooier en beter van kwaliteit dan die je met je telefoon maakt. In tegenstelling tot een gewone SD kaart, heeft de Eye-Fi wifi. Het enige dat je hoeft te doen is een appje te downloaden op je telefoon of tablet en je kunt direct de foto’s die je met de camera hebt gemaakt downloaden in de app. Hoe handig is dat?!

homeofdaisies eye-fi eyefi SD kaart card camera wifi review try proberen app smartphone transfer samsung sony cybershot parijs

Nou, super handig dus. Man, wat ben ik blij! De app was binnen een paar minuten geinstalleerd. Bij de Eye-Fi Mobi SD Card zit een uniek nummer, deze moet je invoeren in de app. Vervolgens maak je een paar foto’s met je camera. De app zoekt dan de SD card en download de foto’s naar je telefoon. Na installatie onthoudt je telefoon de kaart, zodat je enkel nog connectie hoeft te maken om direct te downloaden.

homeofdaisies eye-fi eyefi SD kaart card camera wifi review try proberen app smartphone transfer samsung sony cybershot parijs

Het enige nadeel – vind ik – dat mijn telefoon thuis volledig de draad kwijt is. Buitenshuis werkt het veel beter. Want… hij probeert de hele tijd te switchen van Eye-Fi, naar onze thuis wifi, naar Eye-Fi, naar thuis, naar… je snapt het wel. Van foto’s downloaden (die al gauw 3 à 4 MB per stuk zijn) komt dan niet zoveel. In Parijs vond ik het heerlijk werken. Na een lange dag, legde ik de camera neer, zette hem aan. Ik zette de wifi van mijn telefoon aan en de connectie was snel gemaakt. Om te zorgen dat mijn camera niet automatisch zou uitgaan (dat doet hij namelijk als hij een paar minuten niet wordt gebruikt), zette ik hem op de stand ‘foto’s bekijken’. Vervolgens liet ik mijn telefoon en camera een tijdje met rust.

homeofdaisies eye-fi eyefi SD kaart card camera wifi review try proberen app smartphone transfer samsung sony cybershot parijs

Het transferen van de foto’s vind ik opvallend snel gaan. Super fijn! Op één dag had ik zo’n 200 foto’s gemaakt en daar deed hij ongeveer een half uur over. Niet verkeerd toch? Van mijn telefoon verplaatsen naar dropbox (dat deed ik thuis, op de wifi) duurde veel langer. In de tijd dat je telefoon ze ontvangt, zie je in beeld hoeveel foto’s hij al binnen heeft. Op je camera kun je zien hoeveel foto’s je die dag hebt gemaakt. Ook super handig! Hij telt dus niet het totaal op van alle foto’s op de kaart, maar de hoeveelheid per dag. Ook download hij nooit dubbel, dus je krijgt alleen de nieuwe foto’s binnen. Fijn!

homeofdaisies eye-fi eyefi SD kaart card camera wifi review try proberen app smartphone transfer samsung sony cybershot parijs

Ik ben dus, mega de pega, super duper blij met mijn Eye-Fi Mobi SD Card van 8GB. Ik hoef niet meer te hannessen met draadjes, card readers en eerst foto’s op laptop zetten en via dropbox op mijn telefoon… Nee! Ik kan mijn foto’s nu direct op mijn telefoon zetten en direct doorsturen op Instagram. Het kwaliteitsverschil met foto’s van mijn telefoon zelf zijn zo enorm groot, dat ik nu echt bijna moet huilen als ik foto’s met mijn Samsung S4 Mini moet maken (booooe!).

Overigens vond ik de druk op mijn batterijen wel meevallen (zowel telefoon als camera). Misschien helpt het wel om niet gedurende de hele dag de foto’s te downloaden naar je telefoon, maar dat slechts 1x op het eind van de dag te doen. De Eye-Fi Mobi SD kaart is vrijwel overal verkrijgbaar, maar de prijzen lopen sterk uiteen. Ik betaalde bij Bol.com €41.99 voor 8GB en dat is ruim voldoende voor mijn gebruik.

Heb jij wifi op je camera? Of maak je ook gebruik van een SD kaartje met wifi? Ik ben benieuwd! xo Daisy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s