Oh my oils

Ja ja, we gaan weer richting het voorjaar. Dus zeg maar dag met je handje tegen droge winter-huid! Maar zoals jullie vast weten, zwem ik één keer per week. En als ergens je huid van uitdroogt, is het wel dat vieze chloorwater. Ik was dus op zoek naar fijne producten tegen een droge huid en haar. Hier review ik een aantal van mijn vondsten.

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Haar

Mijn haar leeft echt zijn eigen leven. De ene keer is het droog en zonder reden de volgende dag super vet. De ene keer heb ik mega volume, de andere keer is het stijl of hangt het zelfs slap langs mijn gezicht. Ik ben dan ook niet zo van het wisselen van haarproducten. Ik gebruik wat ik gebruik en daar voelt mijn haar altijd gezond mee. Maar toen ik deze mega fles (500ml) van Kruidvat voor slechts €1,39 zag móest ik hem wel proberen. Met Marokkaanse argan olie belooft het je haar intensief te verzorgen, pluisvrij te maken maar tegelijk soepel, luchtig en zacht te laten. Ik nam de proef op de som.

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

De shampoofles is opvallend in de turkoois/blauwe kleur. Hier zitten alle Kruidvat eigen merk shampoo’s en conditioners in. Ik kocht alleen de shampoo. De substantie is goudkleurig en ziet er mooi glanzend uit. Tot zover positief. Tot ik het in mijn natte haar smeerde en mijn haar ermee waste. Het schuimt niet heel erg, maar dat is geen probleem want het blijft wel goed zitten als ik mijn haar in een hoopje op mijn hoofd ‘plak’. Het ruikt subtiel, niet overdreven (zoals Herbal, ieww verschrikkelijk!) en wast daarna goed uit. Maar dan. Mijn haar voelt super stug aan bij het uitspoelen! Alsof ik met mijn blote voeten over een natte badrand ga, zo piept mijn haar bijna. Het water uitknijpen gaat dan ook niet goed. Als ik het in mijn handdoek heb gedroogd, kan ik het amper doorkammen. Ik baal echt!

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

De dag erna is mijn haar wel mega volumineus, alsof ik het door de kapper het laten doen. Dat ziet er dan wel weer tof uit! Het is super licht en bouncy. Ik moet het alleen niet kammen, want dan wordt het dus wel pluizig. Maar daar komt het volgende product goed bij van pas. Deze is ook van Kruidvat eigen merk, uit dezelfde range als de shampoo is de haarolie (€2,49). Deze zit in een doorzichtig flesje van 150ml. Je pompt een paar druppels (ik heb halflang, dik haar en gebruik ongeveer 4 pompjes) op je hand, verdeelt dit over je hand en daarna door je haar. Natuurlijk niet op je haarwortels, want je wilt niet meteen vet haar hebben. Nee, vooral in de punten en ik gebruik het ook in de klitterige krulletjes in mijn nek. De olie ruikt echt heerlijk, maar niet overdreven en je haar voelt meteen zacht en glanst. Ik ben echt blij met dit spul! Te gebruiken op nat en droog haar.

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Deze zit al een tijdje in mijn routine: Syoss Oleo Intenste conditioner. Dit is een volle, rijke crème die je na je shampoo gebruikt, even laat intrekken en uitwast. Deze moet ik trouwens niet op mijn hoofdhuid smeren, want dan is mijn haar ook meteen vet als ik vanonder de douche komt. Door deze conditioner wordt mijn haar super zacht en glanzend, zonder dat het zwaar wordt. Heel fijn product! Je hoeft er niet onwijs veel van te gebruiken, dus ik doe best lang met zo’n fles. Hij is redelijk aan de prijs (rond de €5,50) dus koop ik hem alleen in de aanbieding (meestal 2e gratis of 2e voor de helft).

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Huid

Mijn zoektocht begon natuurlijk met een product om mijn droge after-zwembad huid tegen te gaan. Ik had nog nooit een douche-olie gebruikt, dus besloot degene van Kruidvat merk mee te nemen. Dit scheelde wel een ruime euro per flesje met een ander merk. De Kruidvat Natural Douche Olie (200ml) zit in een doorzichtige fles met blauwe dop en opdruk en kost €2,49. Waar ik direct aan moest wennen is de dunne substantie. Ik heb echt het idee dat ik in 1x het hele flesje leeg spuit op mijn spons! Toch moet ik halverwege mijn spons bijvullen, want ik voel bijna geen product meer. Hij schuimt ook bijna niet, iets wat je misschien ook niet verwacht van een olie. Hij ruikt natuurlijk naar olie, geen overdreven geur.

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Wat ik wel heel fijn vind, is dat je huid duidelijk gehydrateerd voelt als je vanonder de douche komt! Ik hoef echt geen lotion te gebruiken hierna. Mijn huid voelt zacht en trekt niet. Het lijkt wel alsof ik een olie heb opgesmeerd ná het douchen, zonder dat het vet aanvoelt. Het laat geen geur op je huid achter. Ik zeg: heel fijn product als je geen zin hebt om na het douchen jezelf nog helemaal in te smeren.

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Als je daar wel zin in hebt, raad ik je de Amandel huid olie van Etos aan. Dit is trouwens nog de winter/kerst verpakking, maar dit was de laatste en dus een euro goedkoper. Ik blijf toch op de kleintjes letten hè haha! Hij zit wel standaard in het assortiment, maar dan met de gewone Etos huismerk verpakking. Deze huidolie gebruik ik al jaren naar volle tevredenheid. Ik vind hem ook super fijn om te gebruiken als ik net mijn benen heb geschoren. Op een of andere manier heb ik het idee dat ze dan langer glad blijven. De olie heeft een subtiele amandelgeur, trekt snel in en blijft daarna niet plakkerig. Van deze Etos-lijn gebruik ik ook de massage olie. Heerlijk!

homeofdaisies oils olie huidolie haar conditioner etos kruidvat amandelolie syoss arganolie review

Hopelijk ben je een beetje geïnspireerd qua verzorgingsproducten op oliebasis. Je ziet maar weer: het hoeft niet lang in te trekken, blijft niet plakkerig en de geur is niet overdreven. Ik ga deze producten zeker voorlopig nog gebruiken, totdat het echt te warm is voor olie (ik ga namelijk snel zweten anders, bah!).

Gebruik jij wel eens olie producten op je huid of haar? En welke? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. MoroccanMansion schreef:

    Ik gebruik arganolie voor mijn haar

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s