Review: Catrice Jet Lash Speed Volume Mascara – Ultra Black

Misschien was het je al eens opgevallen, maar eigenlijk review ik nooit mascara. Waarom? Om de simpele reden dat ik bang ben voor mascara. Ik heb namelijk ooit wel eens een flesje gehad (van een heel bekend en redelijk prijzig merk!) waar letterlijk mijn wimpers van uitvielen. The horror! Dus toen ik een mascara had gevonden waar ik tevreden over was, ben ik die blijven gebruiken. Tot nu. Tijd voor vernieuwing. Tijd voor verbetering. Adem in en spring in het diepe. Ik kocht Catrice Jet Lash Speed Volume Mascara – Ultra Black (wat een mond vol trouwens!) en probeerde het uit. 

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat

Ik heb heel lang voor het schap gestaan, flesjes open en dicht gedraaid, borsteltjes bekeken en productomschrijvingen gelezen. Nee, ik was er nog niet zo snel over uit. Mijn wimpers zijn namelijk niet alleen heel licht van kleur (heel licht rood, ik noem het altijd doorzichtig want je ziet ze echt bijna niet), maar ook nog eens recht en slap. Oftewel: ik heb echt een mascara nodig die me volume geeft, niet te zwaar is (anders zakken ze weer in) en eentje die me een diep zwarte kleur geeft.

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat

Dit dacht ik altijd gevonden te hebben in de Etos Extra Black Volume Mascara. Maar de laatste tijd vond ik de kwaliteit erg achteruit gaan. Mijn wimpers zakte halverwege de dag al in en de flesjes leken ook steeds sneller leeg te raken. Tijd dus om wat anders te proberen.

Om niet direct helemaal uit mijn comfort-zone te treden, wilde ik niet een heel gek borsteltje proberen. Man man man, wat is er toch veel keus aan borsteltjes. Hele dikke, hele dunne, schuin aflopende, half ronde, met fiber in plaats van haartjes… Ik wilde toch gewoon graag bij haartjes blijven die goed door mijn wimpers gaan en dus ook een beetje aan de bovenkant kleur afgeven (vanwege mijn rode wimperhaartjes).

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat

Uiteindelijk koos ik dus voor de Catrice Jet Lash Speed Volume Mascara – Ultra Black (Kruidvat, €4,59). Het V-vormige borsteltje sprak me aan omdat er veel haartjes in zitten, maar er geen klontjes tussen hangen. Ook de kleur Ultra Black leek me wel geschikt. Tijd om te proberen!

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat

Ik gebruik de mascara nu bijna twee weken en ik ben helemaal verkocht. Weg met die oude meuk van Etos, dit is mijn nieuwe favo! Hoewel ik even moest wennen aan het V-vormige borsteltje (vooral mijn linkeroog was even lastig) brengt het direct volume, waardoor ik een grotere oogopslag krijg. De mascara zelf is niet heel dik, waardoor het dun aanbrengt. Dit maakt wel dat mijn wimpers niet halverwege de dag instorten! Ze zijn dus minder dik aangezet; ik houd het zoals altijd bij twee laagjes op mijn bovenste wimpers en één op de onderste.

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat
Zonder mascara
homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat
Met mascara

De mascara is niet waterproof en is redelijk makkelijk met een schoonmaakdoekje eraf te halen. Hoewel ik met mijn oude mascara rustig kon huilen zonder uitloop (maar die moest ik er ’s avonds echt af bikken terwijl hij niet eens waterproof is), moet ik dat met deze niet doen. Het is niet dat de Catrice tot onder aan mijn kin hangt na een huilbui, hij geeft wel wat af maar verliest geen volume. Een beetje tranen na het geeuwen of in de wind en regen fietsen is overigens geen probleem, dan blijft hij gewoon zitten.

homeofdaisies Catrice Jet Lash Speed 010 Black Volume Mascara review kruidvat

Al met al is dit een blijvertje en misschien zet dit me er wel toe vaker een nieuwe mascara te proberen. Ik heb nu in elk geval mijn wimpers nog!

Wat is jouw favo mascara? xo Daisy 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s