New shades!

Een paar weken geleden concludeerde ik dat een zonnebril op sterkte misschien toch wel handig is. Nu heb ik niet de allerslechtste ogen ever, dus probeer ik het regelmatig zonder sterkte. Maar hé, in de auto is dat natuurlijk niet zo verantwoord. En lenzen voelen ook niet altijd even fijn. Ik draag eigenlijk altijd een gewone bril. Dus ging ik shoppen, op zoek naar een zonnebril op sterkte. Na veel – heel veel – brillen te hebben gepast (dat krijg je als je voor het zonnebrillenseizoen je zoektocht begint), op deze gestuit. Ik ben blij!

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Deze bril kocht ik bij Specsavers, de opticien waar ook mijn twee gewone brillen vandaan komen. De kwaliteit van de glazen vind ik heel goed. Mijn oude brillen waren van Hans Anders en voor mijn gevoel waren die glazen veel sneller vies en de kleuren in de glazen minder. Dat merkte ik op dat moment misschien niet, maar toen ik mijn nieuwe brillen van French Connection en Replay bij Specsavers ophaalde zag ik het meteen. Zelfs Jochem (die geen bril nodig heeft) vind de kleuren door mijn glazen vele malen mooier dan zonder bril. Gek toch?

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Hoewel ik wel bij andere winkels heb gekeken, bleef ik toch terugkomen bij Specsavers. Hier hebben ze veel verschillende monturen. Ik ben helemaal gek van de monturen/shapes van Ray Ban en baalde dan ook als een stekker dat een montuur dat leek op de Clubmaster mij absoluut niet stond. In mijn collectie gewone zonnebrillen, hebben Jochem en ik vooral veel modellen die lijken op de Ray Ban Wayfarer. Dit vind ik een heel fijn model voor mijn gezicht. Uiteindelijk is mijn (merkloze) zonnebril bij Specsavers er ook een geworden die lijkt op dit model.

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Het monteur heeft verschillende kleuren bruin en is eigenlijk als een schildpad opgebouwd. Het heeft allemaal vlekjes lichtere en donkere tinten bruin. Aangezien ik een lichte huidskleur heb, staat dit niet zo streng als bijvoorbeeld een zwarte bril. En door de vlekjes geeft de bril een speels effect. De glazen zijn bruin, wat goed bij het montuur past. Die kleur kon ik overigens kiezen, maar ik zou het gek vinden om bijvoorbeeld zwarte glazen in deze bril te zetten. Wel vind ik het jammer dat de glazen nog redelijk doorzichtig zijn, waardoor je mijn ogen er doorheen ziet. Kan ik niet stiekem mensen bekijken op het terras deze zomer 😉

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Het model heeft geen neusvleugeltjes, wat ik erg fijn vind. Voordeel van een bril op sterkte is ook dat hij helemaal op maat wordt gemaakt voor jouw gezicht. Hij past dus precies achter mijn oren en staat recht op mijn neus. Ook val hij niet van mijn neus glijden als het warm is. Yay!

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Voor deze bril heb ik €79,00 betaald. Bij Specsavers is het gebruikelijk dat je de tweede bril gratis krijgt. Helaas mag ik volgend jaar pas weer een nieuwe bril declareren bij mijn zorgverzekeraar, dus deze betaalde ik uit eigen zak. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om in plaats van een tweede bril, een gratis optie te nemen. Mijn optie was ontspiegelen, wat wel erg fijn is. Dit kost normaal €60,00 en zorgt ervoor dat je minderen schittering hebt van bijvoorbeeld een scherm, auto lampen of de zon. Heel fijn! Daarnaast wordt er meteen een kraswerende laag aangebracht, zodat je glas langer mooi blijft.

homeofdaisies specsavers zonnebril sterkte ogen lente zon zomer schildpad bruin glazen shades sun ray ban

Wat vinden jullie van mijn nieuwe zonnebril? Mijn ogen zijn overigens voor het eerst beter geworden, yay! Ik had links -1,50 en dat is nu -1 en rechts is van -1,50 naar -1,25 gegaan 🙂 Hebben jullie een zonnebril (op sterkte)? xo Daisy

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lisa schreef:

  Heel mooi ❤

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks 😄 Heb ik al gezegd dat ik er blij mee ben? Haha xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s