Taartenworkshop: uiltje maken

Het is alweer even geleden dat ik jarig was, maar persoonlijk vind ik de leukste cadeautjes altijd doe-dingen. Zeker als dit samen is met een heel leuk iemand. Ditmaal kreeg ik van mijn lieve vriendin Anne een taartenworkshop cadeau. Super leuk! Het was nog een verrassing wat voor taartje we gingen maken, ik wist alleen bij wie we het gingen doen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover….

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

Om 13.30 uur hadden we afgesproken bij Vera’s Cups n Cakes in Kapelle voor een twee uur durende workshop. Al snel zag ik wat we gingen doen, want er lagen al voorbeeldjes op tafel: een uiltje maken! Deze super schattige mini taartjes had ik al eens bij Vera op haar Facebookpagina voorbij zien komen. Verder stond er een lekker gebakje en een kop thee voor ons klaar en lag de tafel voor spulletjes om de taart mee te vullen en te versieren. In de blauwe zak zit het fondant, zodat het niet uitdroogt in de lucht.

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

De biscuit had Vera uiteraard al van te voren gemaakt, anders kom je niet toe met twee uur. Je leest het goed, biscuit en geen ‘gewone’ cake. Deze biscuit is zonder boter en eieren gemaakt en is hetzelfde als wat in slagroomtaarten wordt gebruikt. Het is erg zacht en broos, je moet er dus voorzichtig mee omgaan want er zit binnen no time een gat in! We begonnen met de twee bolletjes te snijden met een super handig snijdtooltje, waarna we de lagen om beurten vulden met aardbeienjam en banketbakkersroom (hmm!)

Hierna mochten we de hele buitenkant afsmeren met botercrème. Dat was best een werkje om dit een beetje netjes te doen. Ik had hem eerst veel te dik gesmeerd (wel lekker!) maar niet de bedoeling. Vera was legde alles super goed uit, liet ons eerst onze eigen gang gaan en hielp als het dreigde mis te gaan. Heel fijn!

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

Daarna kwam het leuke werk: de fondant kleuren. Er waren heel wat kleurtjes om uit te kiezen. Ik was er al snel uit: paars met roze, maar Anne is nog een paar keer van kleurenschema gewisseld. Uiteindelijk koos zij voor turkoois en roze. Zoals je straks ziet, zijn onze beide roze kleurtjes heel anders. Dit ligt natuurlijk aan de hoeveelheid kleurstoffen die je aanbrengt. Die van mij is veel harder en die van haar bijna pastel. Toen mochten we de kleur voor de grootste hoeveelheid ‘veertjes’ uitrollen op de tafelen uitsteken met een rondje en begonnen we met ‘plakken’. Van onder naar boven, zodat de veertjes – net als bij een echte uil – over elkaar heen vallen.

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

De veertjes op de borst staken we uit met een rond vormpje die net een slagje kleiner was. Nadat de hele uil rondom bekleed was, mochten we beginnen met de oortjes. Dat zag er super gek uit, het werd meteen een furby haha! Omdat we dit plakje fondant op een ander stukje fondant moesten aanbrengen, plakten we dit met water aan elkaar. Daarna was het tijd voor de ogen. Helaas plakte ik mijn rechteroog scheef in vergelijking met de borst en was hij al echt vast toen ik daar achter kwam. Ik kon hem dus niet meer verplaatsen: shit! Daarom besloot ik mijn uiltje maar naar rechts te laten kijken, waardoor het minder opviel. Anne maakte haar uiltje af met een mooie vlinder bij de oor, de mijne kreeg sexy lashes!

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

Het was echt een onwijs leuke middag die voorbij leek te vliegen. Ik had echt niet het idee dat we daar twee uur hebben gezeten. Super bedankt, Anne en Vera voor de leuke middag! Overigens was dit de laatste workshop die Vera gaf in Kapelle, want volgende maand verhuisd ze naar Brabant. Maar daar gaat ze vast verder met haar hobby. Ik kan je een workshop bij haar erg aanraden. Zelf niet zo’n creabea? Vera maakt ook op bestelling de mooiste (en lekkerste) taarten en cupcakes.

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

Anne en ik zijn in elk geval erg trots op het eindresultaat. Bijna zonde om op te eten toch? Ik heb hem daarom nog even in de koelkast laten staan om hem telkens weer te bewonderen als ik wat te drinken pakte, voor ik een mes in zijn rug stak haha! Hij was in elk geval heerlijk!

homeofdaisies workshop taart versieren uil uiltje vera's cups n cakes jam aardbei banketbakkersroom kapelle

homeofdaisies vera's cups n cakes kapelle workshop uil uiltje fondant banketbakkersroom aardbeienjam botercreme kapelle

Hebben jullie wel eens een creatieve workshop gevolgd? xo Daisy 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lifetasticnl schreef:

  Wauw mooie taart!

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks 😄

   Like

 2. Vera schreef:

  Lees je berichtje nu pas, heel leuk geschreven! Bedankt voor je complimenten! Groetjes Vera

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s