De ‘gewoon Nederlands’ Tag

Ik zou mezelf niet direct als een typische Hollander beschouwen die niks anders eet dan aardappels, groente, vlees, het gras bij de buren altijd groener vindt, elke avond stipt om 18.00 uur een bord warm eten op tafel moet hebben en er standaard iets Volendams uit de boxen schalt. Maar na deze tag kan ik wel concluderen dat ik diep van binnen toch wel een Hollands (Zeeuws) meisje ben!

homeofdaisies zaanse schans wooden shoe schoen hout klomp nederland holland hollands typisch

Eén of meer koekjes bij de thee?
Dat schijnt iets typisch Nederlands te zijn hè; iemand koffie of thee geven, de doos of pak koeken aanreiken, er één uitpakken en vervolgens de trommel dicht te doen en weg te zetten. Nou, dat is aan mij echt niet besteedt! Er staat standaard een etagère op de salontafel en meestal liggen daar een hoop lekkere dingen op. Gewoon pakken waar je zin in hebt dus.

IMG_20150110_145145

Wat is je favoriete stamppot?
Hmm, ik ben eigenlijk niet onwijs van de Hollandse pot, maar als ik moet kiezen dan stamppot andijvie met spekjes of stamppot spinazie met speklappen of rookworst.

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Oeh, dat vind ik lastig. Nederland heeft een heleboel leuke feestjes en feestdagen. Koninginnedag (oké, nu Koningsdag dan), Bevrijdingsfeest, Sinterklaas.. Ik kan niet kiezen! Vind het wel met Koning(inne)dag en Bevrijdingsfeest super leuk dat er overal op straat feestjes worden gegeven, zeker in bijvoorbeeld Amsterdam. Dan voel ik me – net als wanneer het Nederlands voetbalelftal heeft gewonnen – echt een Nederlander. Ohja en in Nederland (als enige plek op de wereld) wordt er een roodharigendag georganiseerd. Dat is natuurlijk ook super tof!

1533892_10202134230430579_707119483_n

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Thuis. Ik vind het overal leuk, maar mijn allerliefste plekje in Nederland is thuis.

Welk woord is volgens jouw typisch Nederlands?
Oh dat is lastig! Ik houd van taal, dus kan er wel meerdere opnoemen; gezellig(heid), kneuterig(heid), krenterig(heid). Dat zijn echt dingen die je eigenlijk niet letterlijk kunt vertalen in een andere taal en ook heel typerend zijn voor de Nederlander.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukste?
Deze vind ik echt moeilijk! Wat is nu een typisch Nederlands gebruik? Ik heb er serieus op gegoogled en ik weet het niet. Het is niet echt een gebruik, maar ik vind het wel tof dat wij Nederlanders altijd een andere taal proberen te spreken als er toeristen hier zijn of als wij zelf in het buitenland zijn. We proberen ons echt aan te passen om het de ander gemakkelijker te maken.

20140925_114018

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?
Ik moet altijd erg lachen om ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet’, want ik ken echt veel Nederlanders die macaroni al super exotisch vinden! Zelf ben ik erg van het ‘gezelligheid kent geen tijd’ en ga het liefst als laatste bij een feestje weg.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Overduidelijk HEMA! Je kunt er werkelijk alles krijgen. Verzorging, aankleding van je huis, kaarten, kleding en zelfs eten en drinken. Toen HEMA mijn achterbuurman was, ging ik vaak op zaterdagmorgen verse broodjes, beleg en een sapje halen. Zo fijn!

IMG_20140925_173738

Wie vind jij de leukste BN’er?
Jan Kooijman. En nee, niet alleen om zijn looks en danskunsten. Volgens mij is hij echt een oprechte, leuke, lieve, intelligente man.

Wat vind jij het leukste Nederlandstalige liedje?
Momenteel (nog steeds) Nielsen – Sexy als ik Dans, maar Blof – Aan de Kust is voelt natuurlijk ook als thuiskomen.

Haring, ja of nee?
Heerlijk! Op een bruine boterham met lekker veel uitjes. Niet happen, daar houd ik niet van.

Ben jij een typische Hollander? Laat een comment achter! xo Daisy 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Linda schreef:

    Leuk om te lezen 🙂 Volgens mij ben ik best een typische Nederlander, ik lust alleen geen haring 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s