Review: Dermo Therapy BB crème

’s Morgens heb ik altijd haast. Ik lig nu eenmaal liever 5 minuten langer Facebook en Instagram te scrollen, dan dat ik opsta en me voor de spiegel begeef. Daarom heb ik ook geen tijd om uitgebreid te make-uppen. Mijn ogen en wenkbrauwen zijn essentieel; die doe ik sowieso voor ik de deur uitga. Maar mijn gezicht gaat vaak kaal, of met enkel een snelle kwast poeder de deur uit. BB crème leek me ideaal; het kost geen extra tijd omdat ik toch altijd dagcrème opsmeer en het geeft een gezond tintje in de winter. En deze van Dermo Therapy is heel budget proof. Benieuwd wat ik ervan vond?

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

Ik kocht deze BB crème (50ml) van Dermo Therapy bij Dirx Drogist voor €2,50. Geen geld om te proberen dacht ik zo! Omdat ik rood haar heb en daardoor een lichte huidskleur, koos ik voor de kleur ‘Licht’. Er is ook nog een ‘medium’ en ‘donker’. Het doosje oogt redelijk luxe, met het glimmende zilveren streepje in het logo.

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

Het is een 5-in-1 formule, maar wat de andere voordelen zijn buiten hydratatie, kleur en UV -bescherming factor 15, heb ik niet ontdekt. De crème smeert makkelijk uit en is niet super dekkend. Fijn voor als je wel voor een beetje kleur gaat, maar niet voor het super egale foundation-effect. Zoals je op de foto’s ziet, is de structuur van mijn huid nog helemaal te zien. De eerste foto is zonder, de andere met.

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

 

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

Wel vind ik dat de crème een wat gele ondertoon heeft, die niet bij mijn huid past. Op de foto’s zie je dit niet heel goed, maar in de spiegel zie ik dit wel. De eerste keer had ik mijn gezicht goed schoongemaakt met tonic, daarna een klein beetje dagcrème op en daarna de BB crème. Dat was geen goede zet, want ik voelde echt héél de dag de BB crème zitten. Het voelde alsof er een filterlaagje op mijn huid lag. Niet fijn! De keer erna skipte ik mijn gewone dagcrème en dat voelde meteen een stuk beter.

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

Ik weet niet hoe het zit met andere BB crèmes, maar ik vond dat deze niet goed bleef zitten. Aan het eind van de dag was er weinig meer van de kleur over  en ook toen ik mijn gezicht met een doekje schoonmaakte kwam er amper kleur af. Als je long lasting kleur wilt, zul je dus halverwege de dag moeten bijwerken of alsnog een laagje poeder opdoen.

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

homeofdaisies BB crème dermo therapy dirx drogist review

Al met al ben ik niet super tevreden met deze BB crème van Dermo Therapy. Dit komt vooral omdat de kleur niet goed bij mijn huid past (te geel, terwijl ik meer een warme ondertoon moet hebben) en omdat de kleur niet long lasting is. Wel vond ik het fijn dat ik door het opbrengen van de crème niet meer zo’n bleekscheet was, dus ga ik zeker op zoek naar een andere die wel bij mijn huid past. En hopelijk blijft deze dan wel heel de dag zitten.

Gebruiken jullie wel eens BB crème? Welk merk en wat is jullie ervaring hiermee? xo Daisy

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s