City tip: Zierikzee

“Zal ik anders naar jouw kant van het water komen?”. Want eerlijk gezegd, ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst in Zierikzee ben geweest. Een leuk, lief, authentiek stadje op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland, slechts 25 minuten van mijn geliefde Goes. Je moet er niet heen om met tassen kleding van de grote merken terug te willen komen, maar wel als je unieke items wil op het gebied van wonen, iets typisch Zeeuws zoekt of in heel veel leuke zaakjes koffie wilt drinken. Ik neem je even mee naar Zierikzee…

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

Samen met Mariska – met wie ik 4 jaar heb gestudeerd – ging ik lunchen. Keuze genoeg in alle smalle straatjes. Uiteindelijk zijn we op het Havenplein beland bij Marktzicht, een beetje bruin café look met een heerlijke kaart. Latte Macchiato, thee, een vis club sandwich (met krab, tonijn en zalm hmmm!), een goed gesprek en anderhalf uur later stonden we buiten om de stad te verkennen. Mariska komt hier uit de buurt en wist me dus goed alle hoekjes en straatjes te laten zien.

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date omoda

Op het Havenplein zit ook een super grote, mooie zaak van Omoda. Uiteraard in Zierikzee te vinden, want hier is het ooit allemaal begonnen. Ook toen ik via de Zeelandbrug richting Zierikzee ging, reed ik voorbij het mega magazijn van deze inmiddels buiten Nederland ook in België, Frankrijk en Duits bekende zaak.

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date

Maar mijn grootste vondst op het Havenplein was toch wel MienDomus. De etalage trok direct mijn aandacht, met de vintage look home deco. Gauw naar binnen! In elk hoekje was wel weer wat leuks te zien. Kaarten, lijstjes, blikken wandhangers, kussens, sieraden, lijstjes, lampen, vazen, meubels, ik keek mijn ogen uit! De prijzen liepen erg uiteen, het een vond ik goedkoop en het andere weer duur.

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date MienDomus

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

Nog leuker: MienDomus heeft ook een webshop! Dus als je niet in Zierikzee komt, kun je online leuke dingetjes bekijken. Vol inspiratie – en met een paar leuke kaarten op zak – stapte ik weer buiten. Op naar de volgende ontdekking!

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

We liepen nog langs een super schattige platenzaak. Super old skool! Nu heb ik daar verder niks mee, dus niet binnen geweest. Ook nog even bij Koffietent naar binnen geglipt en ik wilde echt alle theepotjes meenemen. Het ruikt hier als je binnenkomt heerlijk naar koffie, die je daar vers kunt drinken of meenemen, maar als je verder de zaak in loopt ruikt het naar allemaal verschillende theetjes die je los kunt scheppen. Wordt je hebberig (en dorstig) van!

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date koffietent

Bij Marrie’s Giftshop wist ik echt niet waar ik moest kijken. De winkel staat werkelijk propvol! Veel leuke platen met quotes, kunstbloemen, potten, kaartjes, beeldjes, spullen voor de kinderkamer. Eerlijk gezegd zag ik er wel wat dingen hangen die ik al eens bij Action heb gekocht voor heel wat minder waarvoor het hier stond geprijsd. Ik moest wel enorm lachen om het kikkergeluidje wat je hoort als de winkeldeur open gaat haha!

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus maries giftshop

Tegenover Marrie’s Giftshop zit Dit Dus by Co. Echt totaal het tegenovergestelde van de overburen! Prachtige decoraties voor in huis, maar dan heel ruimtelijk opgesteld. Zo kun je op je gemakje alle spulletjes bekijken zonder dat je alweer afgeleid wordt door het volgende. Ik ben vooral verliefd geworden op de leuke en originele servetjes met quotes. Maar ze waren redelijk aan de prijs dus ik heb ze laten liggen. Ohja, deze winkel heeft 2 ingangen dus je kunt kiezen 😉

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

Al met al is Zierikzee echt een stad om lekker rond te neuzen. Leuke smalle straatjes, met oude gebouwen en authentieke (woon)winkels. In elk straatje kom je wel weer wat nieuws tegen. Loop op het Havenpark ook zeker even door naar de Oude Haven voor een mooi uitzicht van de Zuidhavenpoort.

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date zuidhavenpoort

Overige leuke spots:

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

homeofdaisies zierikzee city trip tip winkelen lunch date miendomus

 

Zijn jullie wel eens in Zierikzee geweest? Wat is jullie favo hotspot? xo Daisy

Advertenties

15 reacties Voeg uw reactie toe

 1. theinspirationblogger schreef:

  Wat ziet dat woonwinkeltje ‘mien domus’ er ontzettend leuk uit zeg!

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Is echt onwijs leuk. Ook hele aardige mensen, nog even mee staan kletsen 😄

   Like

 2. Corine schreef:

  Wat een leuk stuk heb je over Zierikzee geschreven!
  Dank je wel voor je positieve woorden over mijn winkel (die niet Nathalie’s heet maar: Dit Dus by Co. 😉)
  Kom nog eens vaker naar Zierikzee, als de bomen weer blaadjes hebben, de terrassen vol stromen op de pleintjes, en er muziek door de straten klinkt…

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Excuses! Heb het direct aangepast 🙂 En ik ga zeker Zierikzee vaker op de agenda zetten xo Daisy

   Like

 3. Knock on Wood schreef:

  Jammer dat je niet de Visstraat, Nieuwe Bogerdstraat richting Nieuwe Haven ben gelopen. Dan had je echt leuke en aparte winkels gezien.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Voor de volgende keer ga ik die onthouden! Kom zeker gauw terug naar Zierikzee 😄 xo Daisy

   Like

 4. Joyce schreef:

  Wat een vrolijk stukje over Zierikzee! Wellicht een pietsie onderbelicht is misschien de oude historie en de prachtige gebouwen uit vervlogen tijden. Kom nog eens terug en ga ze bekijken. Echt de moeite waard hoor.

  Like

 5. marja schreef:

  Wat leuk dat je een stuk schrijft over zierikzee eindelijk komen we weer een beetje op de kaart.
  Voor de volgende keer, wil je me dan aangeven of je accessoires ziet die je elders ook heb gezien dat wil ik liever niet in me winkel.

  Like

 6. boterkaaseieren schreef:

  Dat ziet er ontzettend leuk uit! Ik was de afgelopen twee dagen voor het eerst in Goes en ik vond het er ook erg tof! 🙂

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Oh serieus wat leuk! Wat heb je in goes gedaan? Xo Daisy

   Like

   1. boterkaaseieren schreef:

    Een vriendin van me woont er sinds kort, dus ik was bij haar op bezoek! Enorm leuke en gezellige stad (:

    Like

   2. Home of Daisies schreef:

    Cool! ✌

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s