DIY: rieten mandje opleuken

Het is alweer even geleden dat ik een DIY heb gedaan, dus daar moest verandering in komen. Nu de kerstboom en andere kerst accessoires weer zijn opgeborgen, vind ik het toch wat kaal in huis. Ik ging even langs Action en zag daar dit mandje met nep bloemen. Dat ziet er vast meteen een stuk gezelliger uit! Maar ik vond het mandje wat saai, dus die gaan we opleuken.

homeofdaisies DIY riet mandje bloemen kunstbloemen nepbloemen Action

Wat heb je nodig?

– Jute band

– Kanten band

– Hartje

– Schaar

– Lijmpistool (+ iets waar je het op kan leggen voor de druppels/opwarmen. Ik gebruik een dikke krant.)

homeofdaisies DIY Action riet rieten mand mandje bloemen kunstbloem

Hoe ga je te werk?

Stop alvast het lijmpistool in het stopcontact zodat de lijm kan opwarmen. Knip vervolgens het jute en kant op maat. Kijk even goed op welke hoogte je het wilt hebben. Plak het jute band aan elkaar vast met wat hete lijm. Bepaal nu waar je het kanten randje wil. Mijn jute is aan de onderkant wat rafelig, wat ik niet zo mooi vind, dus daar plak ik het kant daar overheen. Omdat de randjes over elkaar zitten, wordt dit de achterkant. Ik draai de plant dus om en plak het hartje vast. Deze moet je wel even goed aandrukken, zodat hij goed blijft zitten.

homeofdaisies DIY Action riet rieten mand mandje bloemen kunstbloem

homeofdaisies DIY Action riet rieten mand mandje bloemen kunstbloem

Ziet er toch een stuk leuker uit zo? Laat voor mij die lente maar beginnen hoor! Het kleedje is trouwens een placemat (blauw/grijs), ook van Action (€0,79) en het kopje had ik nog in mijn serviescollectie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s