Geen goed voornemen: lijnen

Januari: de tijd van de goede voornemens. Op bijna ieders lijstje zie ik hem wel voorbij komen. Afvallen. Ach, willen we niet allemaal het perfecte Victoria Secret lijf? Maar helaas zijn we niet allemaal Doutzen Kroes die een paar maanden na haar bevalling alweer in lingerie over de catwalk stoof. Nee, we zijn gewone Hollandse vrouwen.  We houden van eten en hebben rondingen. Dus voor mij is lijnen geen goed voornemen.

je bent mijn maatje gewicht gezond lijnen homeofdaisies

Gezond zijn is niet op de weegschaal staan en een mooi getal zien staan. Gezond zijn is niet leven op een groentensapje in de ochtend, een appel voor de lunch en 3 blaadjes sla in de avond. Gezond zijn is niet lijnen tot je in maatje 34/36 past. Voor mij is gezond zijn lekker in je vel zitten. Af en toe sporten. Maar vooral ook lekker eten waar je zin in hebt.

dieet diet sucks donut doughnut

Nu zeg ik niet dat je elke dag naar de grote gele M moet rijden, omdat het water je in de mond loopt van die Big Tasty Chicken reclame. Maar ik zeg ook zeker niet dat je nooit aan die impulsen mag toegeven. Het motto is en blijft: alles met mate. Wijntje? Lekker, maar alleen in het weekend. All you can eat? Prima, eens in de maand. Als je maar dagelijks 3-5 keer wat eet, kan er ’s avonds best een stuk chocola bij of een schaaltje chips als je tv kijkt.

diet dieet sucks stom skinny dun

Gelukkig hoef ik niet af te vallen. Mijn trouwjurk zit als gegoten in mijn huidige maat. Ik ben de afgelopen maanden wel een paar kilo afgevallen, maar dat ligt niet zozeer aan lijnen. Gewoon wat beter opletten op wat je eet en drinkt en jezelf naar de sportschool of zwembad slepen. Schrap frisdrank of drink meer water. Dat scheelt je al gauw een berg suikers en calorieën. Maar als je door de stad loopt en zin hebt in een latte macciato en een muffin… gewoon doen! Niets slechter dan je lichaam die niks meer snapt van de ene keer veel eten en de andere keer weinig.

latte macciato koffie koekje homeofdaisies

En ach, de ene keer zit je broek wat strakker dan de andere keer. Lig er vooral niet wakker van. Want dat is pas slecht voor je gezondheid én je gewicht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s