Daisy: de collectie

Nee, het is echt niet alleen omdat ze Daisy heten. Oké, zo is het ooit wel begonnen, de nieuwsgierigheid naar hoe ‘ik’ ruik. Maar ik werd dan ook daadwerkelijk verliefd op de heerlijke geur Daisy van Marc Jacobs. Heel wat jaren verder heb ik al aardig wat flesjes verzameld. Ik mis er nog een heleboel, maar ze zijn helaas best prijzig. Benieuwd naar mijn Daisy collectie?

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette eau so fresh collectie

Geen idee hoe lang ik hem al heb, maar de originele Daisy by Marc Jacobs staat al heel wat jaren op mijn parfum plank. Ik heb echt een tijd getwijfeld of ik hem zou kopen. Hij is super, mega, niet normaal lekker, om nog maar te zwijgen over de adorableness van het flesje, maar oh oh wat issie duur! Gelukkig kreeg ik toen voor mijn verjaardag en kerst cadeaubonnen van Pour Vous, waar hij toen nog exclusief verkrijgbaar was. Met wat bijleggen heb ik mijn eerste Daisy gescoord. Daisy is verleidelijk, fris, zoet en vrouwelijk. De geur opent met noten van grapefruit, wilde aardbei en viooltjes. Het hart wordt gevormd door gardenia en jasmijn. De basisnoten zijn muskus en vanille.

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette fresh

In de zomer daarna kwam de eerste Daisy eau so Fresh uit. Een frissere versie van haar verleidelijke voorgangster. Daisy Eau So Fresh is een heldere, bloemige, fruitige geur die een zonnige, sprankelende energie uitstraalt. Speels met een aangenaam brutale spirit. De nieuwe versie van de oorspronkelijke Daisy geur bevat frisse frambozen, wilde rozen en een diepwarme geurnoot van pruimen.

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette fresh

In 2012 kwam de limited edition ‘Sunshine’ uit, die ik in de eau so fresh versie kocht. De topnoten bevatten akkoorden van aardbei, appelbloesem en roze pompelmoes. Het hart is bloemig en zacht met jasmijn, roos en vioolbladeren en de basisnoten omvatten eikenmos en amber hout.

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette fresh

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Jochem een bon van parfum.nl. Ik kende dit nog niet, maar daar kun je blijkbaar tegen gereduceerde prijzen originele parfum kopen. Omdat ik inmiddels wel weer hoe heerlijk de Daisy eau so fresh uitgaven zijn, hoefde ik niet naar de winkel om te ruiken en bestelde ik de limited edition Daisy eau so fresh delight. Het is een weelderige en fruitige bloemengeur. Ze opent met roze peper en witte thee. Het hart bestaat uit rijke aroma’s van bloedsinaasappel, Tiare Tahiti bloem, violet, framboos en abrikoos. Deze romantische geur zorgt voor een zachte basis van muskus en amber.

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette fresh

En zo stond er dus alweer een nieuwe Daisy op mijn plank. Zoals je merkt heb ik vooral de eau so fresh versies gekocht. Dit is meer omdat deze qua prijs/ml voordeliger is. Als ik ooit nog eens rijk wordt, koop ik beide edities die per jaar uitkomen 😉

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette fresh

De allerschattigste Daisy die ik bezit is deze ini-mini versie die ik eens van de winkel medewerkster van Pour Vous in Goes kreeg. Ik vertelde dat ik zelf Daisy heet, jarig was en van mijn gekregen bonnen de eerste versie eau so fresh wilde kopen. Toch twijfelde ik om weer de gewone Daisy te kopen, aangezien deze toen alweer bijna leeg was (na 1 jaar). Toen gaf ze me deze mini, omdat ik jarig was. Super lief toch! Zaten voor mijn gevoel maar 2 druppels in, maar dat gaf niks. Het doosje en flesje staan in mijn boekenkast en herinnert me telkens weer aan dit lieve gebaar.

Daisy Marc Jacobs parfum eau de toilette freshxo Daisy

 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Akosua schreef:

  Ik vind de Daisy lijn ook erg lekker. Heb tot nu toe Eau So Fresh en Daisy Dream. Dream heb ik in Londen gekocht rond de lancering en toen kreeg ik daar twee schattige mini’s bij. Echt heel schattig.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Dream is ook heerlijk, staat nog op m’n wishlist 😉 oh ook mini’s, love it! Xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s