Shoptip: solden Antwerpen

Twee keer per jaar vindt er in België de zogeheten ‘solden’ plaats; de grote sale. Hier in Nederland vind je altijd wel ergens een uitverkoop hoekje, maar onze Zuiderburen doen het enkel in januari en juli. Nu is Antwerpen voor mij slechts een goede 45 minuten met de auto, dus ging ik – op de eerste dag van de solden – een kijkje nemen in deze stad. In dit blog foto’s en tips!

antwerpen meir shoppen solden citytrip tip

Achtergrond

De wintersolden duurt van 3 januari tot en met 31 januari
De zomersolden duurt van 1 juli tot en met 31 juli

Antwerpen is sowieso een aanrader te bezoeken. Niet alleen voor de bekende winkels, maar ook voor de grote merken en de schattige boetiekjes is Antwerpen een heerlijke shop stad. Daarnaast is er veel cultuur te snuiven en is de stad een prachtige combinatie van weelderige architectuur en het industriële van de havens.

antwerpen meir shoppen solden citytrip tip

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Meir

Ik ben gaan shoppen op de Meir, dé winkelstraat met bekende winkels als Zara, Pimkie, New Look, H&M (meerdere filialen), Forever21, Kruidvat, Desigual, America Today, Urban Outfitters etc.

Overdekt deel

We hadden enorme pech met het weer. Het is eventjes droog geweest, maar het overgrote deel van de dag plensde het van de regen. Goede reden natuurlijk om snel van winkel naar winkel te gaan, maar een ander alternatief is het overdekte gedeelte aan de Meir te bezichtigen. Via winkels als Zara of Urban Outfitters, loop je zo door naar een prachtig centrum dat achter deze winkels schuil gaat. Middenin kun je even wat drinken of eten en even 2theLoo. Mooi weer? Toch even kijken, want wat is dit een verschrikkelijk mooi pand en houd winkels schuil als Sascha!

antwerpen meir shoppen solden citytrip tip

antwerpen meir shoppen solden citytrip tip

Parkeren

Er is veel parkeerkeuze in Antwerpen. Zelf parkeer ik graag onder de Schouwburg, slechts een paar minuten lopen van de Meir. Helaas was het op de eerste dag van de solden mega druk en waren veel parkeergarages vol. Een goed alternatief is dan parkeren aan de Schelde. Tevens een stuk goedkoper! Wel een eindje lopen (10-15 min) naar de Meir, maar dan zie je ook nog andere mooie pleinen van Antwerpen als de Grote Markt en Groenplaats. Een ander alternatief is met de trein gaan. Binnen een half uurtje sta je vanaf Roosendaal op Antwerpen Centraal. En vanaf het station loop je zo de Meir op!

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Winter Antwerpen

Wij hadden mazzel, want zondag 4 januari is de laatste dag van Winter Antwerpen. Op de Grote Markt stond een deel van Mysterieus China (nog tot 18 januari te bewonderen in de ZOO van Antwerpen). Bij de Schelde stond een mega reuzenrad, super mooi verlicht in de avond. Ook was er een schaatsbaan met allemaal houten kraampjes waar je heerlijk kon eten en drinken en zelfs opwarmen bij een vuurtje. Een aanrader om voor december 2015 in de gaten te houden! Meer info vind je op Visit Antwerpen.

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Houd je niet van de drukte?

Dan moet ik solden echt afraden. Je kunt namelijk op de koppen lopen en in veel winkels lijkt het of er een bom aan kleding is ontploft. Je struikelt geregeld over kledinghangers; ik denk dat ik er zelf alleen al 2 heb horen kraken onder mijn schoenen. Sommige winkels hadden zelfs hun paskamers gesloten! Dat vond ik echt gek, dus trek voor de zekerheid een legging aan zodat je dingen over je kleding aan kunt passen.

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Benieuwd naar mijn aanwinsten?

Ik zal later deze week een shoplog posten met mijn nieuwe aanwinsten. Ik kan al wel vast verklappen dat ik goed ben geslaagd. Heel goed. Misschien te goed! Ik ben blij dat Jochem mee was, die heel lief mijn tassen heeft gedragen 🙂 Onderweg naar de auto een pittstop gemaakt bij Starbucks (op de Groenplaats)voor een heerlijke caramel hot choco. Ohja, en wat je eigenlijk móet doen als je in België bent; chocola kopen! Nergens zo lekkere pralines als in België. Trust me.

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

Antwerpen shoppen solden tip meir reuzenrad winter

xo Daisy, also known as (vooral door Starbucks) Lotte. 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s