Review: Lekkerineenpotje

Vandaag review ik een aantal producten van Lekkerineenpotje, waaronder de 0 calories chocolate facial mask, rose pedal sugar scrub, intense coffee and olive oil facial scrub en grapefruit & coconut bodu butter. Omdat ik het eens wilde proberen, heb ik een bergje mini’s besteld. Deze zijn allemaal ook in grotere variant verkrijgbaar. 

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk

Lekkerineenpotje is dit jaar gestart met home made vegan-friendly verzorgingsproducten. Niet alleen de naam is leuk, maar het is dus ook nog eens helemaal diervriendelijk! Alleen dat is natuurlijk al een goede reden om eens wat producten te bestellen en te proberen.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk

Ik begin met de intense coffee and olive oil facial scrub. De ingrediënten zijn fair trade koffie en organische olijf olie. Dat klinkt heerlijk en zo ruikt hij ook! Alsof je een vers kopje koffie gaat zetten. De substantie is een beetje lastig uit het potje te halen, dus heb ik een theelepeltje erbij gepakt.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk

De structuur voelt gewoon als gemalen koffie, maar zodra je gaat scrubben merk je de olijfolie die er in zit. Het is niet zoals bij andere scrubs dat het verwerkt zit in een gel of schuim, dus het geeft wel echt een troepje. Op het potje staat ook dat je hem het best in de douche kunt gebruiken.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk coffee koffie scrub face gezicht

Ik vind hem zeker wel fijn, je huid droogt niet uit maar wordt ook niet vet ondanks de olijfolie. Zeker positief!

Daarna heb ik de 0 calories chocolate facial mask gebruikt. De naam is hilarisch, dus die móest ik wel bestellen. Ook hier is de massa erg hard en krijg ik het amper uit het blikje. Een theelepel is hierbij echt geboden. Maar als het zo hard is, hoe krijg je hem dan op je gezicht zul je je afvragen.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk chocolate chocola face facial mask masker gezicht

Op het doosje staat dat je hem even in je hand moet laten smelten en dat werkt goed kan ik zeggen.  Hij wordt snel vloeibaarder. Overigens ruikt hij echt letterlijk om je vingers bij af te likken! Hemels!

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk

Doordat hij goed smelt, hoef je minder te gebruiken dan dat je in eerste instantie zou denken. Ziet er charmant uit hè? Na verloop van tijd voelde ik het een beetje kriebelen onder het masker.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk chocolate chocolade masker masker face facial gezicht

Na 10 minuutjes heb ik het er met lauwwarm water af gewassen. Dat ging makkelijk. Zoals op het potje staat, bevorderd het de bloedtoevoer en dat was goed te merken. Binnen no time werd mijn huid warm en rood en zelf een beetje trekkerig. Snel wat gezichtscrème op gesmeerd en even later was het weer over. Ik heb een best gevoelige huid, dus weet niet of het echt een reactie van mijn huid was of dat het door het masker kwam.

Op mijn arm probeerde ik de rose pedal sugar scrub geprobeerd. Hij ruikt niet zo sterk als je misschien zou verwachten, maar hij ziet er super uit met de rozenblaadjes. Wederom lastig uit het potje te krijgen.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk sugar scrub rose pedal suiker

De structuur voelt echt als kristalsuiker aan. Als je aan het scrubben gaat, merk je de kokosolie waarmee het gemaakt is. Het hydrateert je huid die daarna heerlijk zacht voelt. Maar ook deze scrub is los, dus is het verstandig om deze onder de douche te gebruiken want anders wordt het stofzuigen na gebruik!

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk scrub rosepedal roos suiker sugar

Als laatste heb ik de grapefruit & coconut body butter geprobeerd. Helaas kon ik niet de grapefruit geur eruit halen, maar da’s misschien omdat ik een beetje verkouden ben. Ik rook alleen de kokosolie.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk coconut kokos olie body butter

De boter komt erg schilferig uit het potje, maar smelt heel snel op je huid.

lekkerineenpotje vegan friendly potje beauty products diervriendelijk body butter coconut kokos

Hij glimt enorm, dus ik was even bang dat hij heel vettig zou aanvoelen maar het tegendeel is waar. Hij trekt snel in en plakt niet. Wel is je huid heerlijk zacht daarna.

lekkerineenpotje vegan friendly beauty verzorging body butter kokos coconut

Al met al is het eventjes wennen aan het gebruik van deze producten, maar is mijn indruk zeker positief. Ik ben vooral fan van de sugar scrub en body butter. Ook heb ik nog een haarmasker van Lekkerineenpotje liggen, die zal ik ook snel testen.

De producten zijn te bestellen op Lekkerineenpotje.nl, te koop bij:

Verkoopadressen:
Spring stores, Utrecht
BlendUT, Utrecht
WAAR, Utrecht
Vega-Life, Amsterdam (beperkt aanbod)
WAAR, Breda

Heb jij wel eens vegan-friendly producten gekocht? Of let jij op of de producten die je koopt op dieren zijn getest? Laat het weten, ik ben erg benieuwd! 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s