Waarom een bril dragen sucks

Brillen zijn cool, althans, sinds de hipsters ze een paar jaar geleden als fashion item gingen dragen zonder enige sterkte nodig te hebben. Nu ben ik een van die lucky bastards die een bril niet alleen als ‘part of my outfit’ draagt, maar hem daadwerkelijk nodig heeft. En lenzen, tsja, da’s ook niet altijd even ideaal. Maar een bril dragen, sucks soms echt. Waarom? Hierom:

bril daisy homeofdaisies
Foto: Iman Faasse

1. Can’t see shit

Ik bonk overal tegenaan, waardoor ik eeuwig onder de blauwe plekken zit. Ja, want ik zie dus niet zoveel als ik geen bril op heb. In combinatie met (slaap)dronken zijn, zijn muren opeens veel dichterbij dan je had gedacht. Auw!

see zien zonder without bril glasses

2. Zwemmen

Nu ga ik graag eens in de week zwemmen. Goed voor de lichaamsbeweging, goed voor mijn HMS. Maar ik zie dus geen fluit als ik in het bad lig. “Kijk daar is X” zegt mijn vriendin dan. Geen idee, zie ik niet. Ik zie wazige figuren op een afstand die ik niet kan inschatten. Laat staan dat ik ooit die mooie visjes en koraal ga zien..

koraal coral sea zee ocean oceaan vis fish

3. Dure hobby

Een bril dragen is een dure hobby. Nu schaf ik er alleen een (of twee) aan als ze in de aanbieding zijn, krijg ik een schamele €99 terug van mijn zorgverzekering. Maar ontspiegeling en de hele mikmak mag ik toch mooi zelf lappen. Om nog maar te zwijgen over de maandlenzen die ik soms aanschaf voor als ik iets wil zien zonder twee glazen op mijn neus.

spaarpot geld money piggybank

4. Rollercoaster

Optie 1: je ziet niks. Optie 2: dikke kans dat ie van je neus vliegt. Take your pick…

achtbaan rollercoaster

5. Zoenen

Vooral mede-brillo’s drie zoenen op de wang geven is lastig. ‘Tik tik tik’ zeggen de brillen dan en je hebt dan nog niet eens elkaars wang geraakt. Of vriendlief die weer eens een prachtige neusafdruk op de mijne zet als hij me probeert te zoenen. Nee, af dat ding!

zoenen bril kiss glasses

6. Regen

Oh regen sucks natuurlijk al van zichzelf, maar regen op je bril is helemaal crisis. Tel daar in de winter nog een sjaal bij op waar je in probeert te ademen en dan heb je dus niet alleen druppels op je glazen maar dan beslaat hij nog ook. Joy. Waarom heeft nog niemand ruitenwissers uitgevonden voor op mijn bril? Anyone? Beste idee van Nederland?

homeofdaisies bril regen beslagen rain daisy

7. Uitslag

Meestal zie je mij met mijn French Connection bril, maar ik heb er ook nog een van Replay. Vooral bij die van Replay krijg ik uitslag. Na een dag heb ik rode eczeemplekjes onder de vleugeltjes. En dan kan ik daarna eigenlijk een paar dagen helemaal geen bril (ver)dragen.

 

8. Op de bank liggen en TV kijken

Nu heb ik gelukkig een héle grote TV, want anders kon ik echt een subtitles lezen. Want op de bank liggen met je bril op is een regelrechte ramp met de pootjes die in je gezicht worden geboord.

katy perry elmo couch bank

9. Keuken

Je giet de aardappelen af: bril beslagen. Je haalt de broodjes uit de oven: bril beslagen. De vaatwasser open trekken als ie klaar is… Aaghrrr!

bril glasses beslagen fog

10. Van koud naar warm

Zie punt 6 en 9. Beslagen. Can’t see shit, again!

11. De kapper

Het is een wilde gok hoe het eruit komt te zien, want je ziet natuurlijk geen fluit als je zonder bril in de kappersstoel zit. Fingers crossed!

john lennon hairdresser kapper

12. AL-TIJD vies. Ugh

Vingers. Vlekjes. Regendruppels. Stof. Ik weet niet, maar dat ding is altijd smerig en wil nooit fatsoenlijk schoon worden. Op miraculeuze wijze kan blijkbaar alleen de opticien dat ding goed schoon krijgen. Zucht.

bril vies glasses dirty poetsen cleaning

13. Het zit ook gewoon niet lekker

Of hij drukt op je neus. Of hij drukt achter je oren. Nee, het zit nooit zo prettig als leven zonder foreign objects op je gezicht.

14. 3-D films

Bril+bril=beetje crowded op mijn neus. Auw!

bioscoop 3D bril

15. Zonnebril

Do I even…? Drama dus.

john lennon bril brillen stapelen

16. Omkleden

Eerst bril af, dan shirt uit. Eerst bril af, dan shirt uit. Eerst bril af… shit. *bril vliegt 3 meter in de lucht en valt op de grond*

 

Oké, nu is dit natuurlijk lekker over the top en lichtelijk aangedikt, maar heeft wel echt een kern van waarheid. Mijn bril is soms een bron van irritatie. Maar als ik weer zo achter mijn laptop zit, hoog en droog, ben ik toch blij dat ik hem heb. Want het scheelt me bergen koppijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s