Lijstjes!

Ik heb een grote voorliefde voor het maken van lijstjes.  To do lijstjes,  boodschappen lijstjes, bucket lijstjes, maakt niet uit. Ik pak pen en papier en kladder binnen no time het blaadje vol. Maar het aller leukste lijstje vind ik toch wel mijn verlanglijstje.

To do list written on paper with blue pen

Als kind lag ik in oktober met smart op de deurmat te wachten tot het grote intertoys boek door de brievenbus werk geschoven. Een enorm zwaar en dik boek vol potentiële cadeaus. Mijn broertje en ik mochten in het boek aankruisen wat we graag wilden hebben en wie weet legde sinterklaas het in onze schoen of kregen we het voor onze verjaardag. Ik ben net na kerst jarig en mijn broertje begin januari dus de kans dat we iets uit dat mooie grote boek kregen was zeker aanwezig.

intertoys speelgoed speelboek boek

 

Nu ik ietsepietsie te groot ben om kruisjes te zetten in een speelgoedboek, moet ik natuurlijk wat anders verzinnen om mijn cadeau wensen kenbaar te maken. Dat doe ik nu online bij lijstje.nl. Het hele jaar door zet ik hier dingen op waarvan ik denk ‘dat is leuk!’ maar op dat moment niet zelf kan of wil kopen. Uiteenlopend van grote en kleine cadeaus. Super leuk,  want het staat er snel op en je kunt zelfs voor de bezoekers een link toevoegen zodat zij het – bijvoorbeeld bij bol.com – meteen in hun winkelmandje kunnen klikken.

lijstje nl verlanglijstje cadeau cadeautjes

Hoe het werkt? Heel simpel! Je maakt een account aan en je start met vullen.  Afhankelijk van je instellingen kun je je lijstje openbaar zetten of met een wachtwoord vraag. Vervolgens laat je alle party people naar lijstje.nl gaan en jou opzoeken. Maak de vraag dus niet te moeilijk of geef het antwoord erbij. Als iemand een cadeautje heeft gekocht kan hij het afstrepen  (of je moet hebben aangegeven dat het niet is af te strepen, bijvoorbeeld als je een cadeaubon vraagt) zodat niet iemand anders hetzelfde cadeau koopt. Jij kan zelf niet zien of er iets is afgestreept dus dat blijft een verrassing! Na je feestje kun je er afhalen wat je hebt gekregen en wat je niet hebt gekregen laten staan voor je volgende cadeau moment.

Wat ik op mijn lijstje heb staan? Verschillende boeken, dvds, een polaroid camera, lekkere geurtjes (ik ben verliefd op Dolce van Dolce & Gabbana) en veel cadeaubonnen zodat ik zelf kan shoppen hihi!

dolce by dolce and gabbana parfum geurtje

Heb jij een verlanglijstje, bijvoorbeeld voor kerst? En wat staat er op?

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s