Waarom jarig zijn in december sucks

Jarig zijn is leuk, zelfs al word je 27 (ik voel me al bijna een oude doos). Maar jarig zijn in december is echt niet zo leuk als je zou denken. Iedereen is toch vrij en heeft zin in een feestje? Nou not…. en waarom, leg ik je uit.

birthday holiday season verjaardag kerst sinterklaas feestdagen

 

1. Ik kan je niet meer uitstaan

Buitenom Sinterklaas en Kerst, zie ik mijn familie half december voor de verjaardag van mijn vader, eind december voor mijn eigen verjaardag, daarna ga je met nieuwjaar langs en dan is begin januari ook mijn broertje nog jarig. Ik. Kan. Je. Niet. Meer. Uitstaan!!! En daarom kwamen er bij mijn (arme jongen!) broertje bijna geen familieleden meer, want die hadden ons (en wij hen) al genoeg gezien in één maand.

familie drama gek

 

2. Je krijgt al je cadeautjes in één keer

Als je in – laten we zeggen – juni jarig bent, krijg je de cadeautjes een beetje over het jaar verspreid. Nee, ik krijg alle cadeautjes van het hele jaar in een tijdspanne van 3 weken. Omdat december voor iedereen al duur genoeg is, gaan ze de cadeautjes combineren. Dan krijg je dus één ‘groot’ cadeau. Maar als je in juli jarig bent krijg je dus én dat dure cadeau op je verjaardag én nog een boel kleine cadeautjes onder de boom of in je schoen.

kerst verjaardag ecard

 

3. “Ik ben op vakantie, dus doeiii”

Ik ben niet alleen in december jarig, ook nog eens in de kerstvakantie. Daarom vier ik het feest voor mijn vrienden altijd pas ergens in januari, want in de kerstvakantie staan veel van mijn vrienden op de piste of liggen ze te bakken op een of ander strand. Op mijn verjaardag zelf ben ik dus enkel op mijn familie aangewezen.

ski sneeuw vakantie piste

 

4. Het weer

Nu is het de afgelopen jaren weinig voorgekomen, maar met een beetje pech ligt er een halve meter sneeuw met een laagje ijs en durft niemand de deur uit. Zit je dus lekker (ingesneeuwd!) in je uppie taart te eten onder de kerstboom.

sneeuw ingesneeuwd auto

 

5. Je cadeautjes zijn in sint- of kerstpapier ingepakt

Shitttt, zeg gewoon tegen dat meisje van de Ici Paris dat het voor een verjaardag is alsjeblieft! Zo voel ik me tenminste jarig, in plaats van dat ik de cadeautjes onder de boom leg.

cadeau inpakpapier papier kerst

 

6. Over cadeautjes onder de boom gesproken

Dikke kans dat ook je verjaardagscadeautjes onder de boom verdwijnen en ik deze dus 4 dagen te vroeg uit zijn papier trek waardoor ik op mijn verjaardag zelf met lege handen zit *sad face*

kerst verjaardag cadeautjes kerstboom

 

7. Mensen vergeten je verjaardag

“Het was ergens rond de kerst toch?”. Ja. Ik ben vierde kerstdag jarig. Never mind. Thank God for Facebook, krijg ik in elk geval nog tekens van leven van mensen met wifi.

kerst verjaardag

 

Oké, I know, overdrijven is een kunst. Zo mega enorm verschrikkelijk is het ook weer niet, maar toch zou ik liever in de zomer jarig zijn. Lekker een groot tuinfeest geven. Kan in december ook wel, maar aangezien ik niet van kou houd is dat geen aanrader. Gelukkig ben ik niet op kerst of oud&nieuw jarig. Dat zou helemaal erg zijn!

Wanneer ben jij jarig? Hoe is dat?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s