#GirlCode

Er zijn dingen die mannen nooit zullen begrijpen. Sterker nog, ze moeten het misschien ook niet willen begrijpen. Nee, daarvoor moet je toch echt een meisje zijn. Wat dan? Lees het in #GirlCode. 

1. 50 shades of roze nagellak

“Je hebt toch al roze nagellak?” “Ja, maar niet deze kleur roze!” Als je in mijn nagellak stash kijkt, vind je wel 10 verschillende tinten roze. En rood. En bruin. Tsja, we kunnen nu eenmaal niet genoeg verschillende tinten en merken hebben.

DSC03163

 

2. “Haha!” *brabbel brabbel* “Hahahaha!”

Volgens mij snappen mannen de helft niet van wat mijn beste vriendin en ik tegen elkaar zeggen als we in een lachstuip zitten. We rollen nog net niet over de grond, gooien er in hoge tonen nog wat gebrabbel uit, waarna het gelach nog harder doorgaat. Ook hebben we soms aan een half woord genoeg. “Weet je nog?” zegt de een, waarna de andere “Jaaaaa!” schreeuwt en er wordt gelachen of herinneringen opgehaald. Ik snap ook niet hoe het werkt, maar die mentale conversaties van ons zijn geniaal.

581666_10200609404390881_133130670_n

 

3. Chocola maakt het leven beter

Heb je een K** dag? Ongesteld? Gestrest? Zet me op de bank met een dekentje en iets van chocola binnen handbereik en de wereld wordt direct een beetje leuker. Chocolate just makes me feel good. Komt door het blije stofje ‘endorfine’ die je hersenen aanmaken als je chocola eet. Ik geloof niet dat mannen zo kunnen genieten van chocola als wij.

choco

 

4. Voor de miljoenste keer ‘Step Up’ kijken

Ik geloof niet dat mannen zo vaak dezelfde films kijken als wij. Al kun je de teksten uit de film van voor tot achter dromen, dan nóg gaan we hem opnieuw kijken. Ook dit heeft volgens mij te maken met het ‘feel good’ gevoel. Want wie wordt er nu niet blij van het ontblote bovenlichaam van Channing Tatum die Nora boven zijn hoofd tilt alsof ze niks weegt? Kun je daarna verder dromen dat jij Nora bent en tegen zijn heerlijke lijf wordt gedrukt. Hmmm…

DSC03166

 

5. Zingen in de auto

Echt, mijn vriend verbaasd zich keer op keer over mijn zangkwaliteiten. Niet alleen omdat ik zo ongelofelijk vals zing, maar vooral dat ik alle teksten ken. Zet een random hit op en ik zing hem uit volle borst mee. Vooral heerlijk in de auto, aangezien niemand anders (behalve je meerijders) je kunnen horen.

sexy_2

 

 

6. “Oh, wat een mooie kaars!”

Alsof je geen enkele kaars meer in huis hebt en een stroomstoring van drie weken verwacht, ga je los bij Action, HEMA of Xenos. Grote stompe kaarsen, waxinelichtjes, waxinelichtjeshouders, geurkaarsen, kaarsen in leuke vormen, kaarsen met plaatjes of met tekst. Je kunt gewoon nooit genoeg kaarsen in huis hebben. Punt uit!

DSC02866

 

7. Celebrity crap

Het is oké dat je niet weet hoe het staat met de Nederlandse economie, maar wel welke outfit Kim Kardashian dit weekend op de rode loper aanhad. Of welk celebrity koppel er nu weer uit elkaar is. Ik vind ‘achterklap’ ook het leukste van Nu.nl

Non-News-Nicole-Scherzinger-2

 

8. Meedoen met de laatste dieet trends (en er weer mee stoppen!)

Raw food, Sonja Bakkeren, Veggie smoothies. Bedenk het maar, we lezen erover en willen er allemaal aan mee doen. De eerste week is het all fun and games, maar dan missen we de chocola of moeten toevallig ongesteld worden en zitten er daarna weer plompverloren bij omringt met zakken chips en snoep. Of we poepen ons het ongans door de lijnzaad (screw you, raw food!)

bereik-je-ideale-gewicht!-deel-2---sonja-bakker[0]

 

9. High speed opruimen omdat er visite komt

Ik kan als de beste opruimen als ik weet dat er visite komt. Het kan wekenlang een zwijnenstal zijn, maar als het er op aan komt is het huis binnen 20 minuten spik en span. Als the tazmanian devil gooi ik alle rotzooi in de vuilnisbak, gooi ik alle spullen in een kastje, knijp ik een fles bleek leeg in de wc en tadaaa schoon huis! 🙂

vuilnis

 

10. Roddelen

Mannen roddelen gewoon niet. Period. Ik heb nog nooit een man horen zeggen (oké, dat is niet waar, maar dat was geen mannelijke man) “Wat ik nou weer heb gehoord!” met daarachter een hoop geratel over de een of andere vage bekende. Of je het nu doet om een ander naar beneden te halen om jezelf beter te voelen of om je vriendinnen op de hoogte te stellen waarom het goed is dat je used-to-be friends gelukkig geen vrienden meer zijn… Roddelen is stiekem heel fijn. Gossip Girl!

gossip

 

 

Wat zijn volgens jou typisch vrouwen/meiden dingen? Wat is jouw ultieme #GirlCode? Comment please!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s