Van ‘never a bride’ naar ‘bridezilla’

“Ik ga echt nooit trouwen. Dat kost een berg geld en als ik de beste man weer beu ben, kost het me weer een berg geld.” Dit was mijn standaard uitspraak als iemand me vroeg of ik ooit wilde trouwen. “Ik wil best een ring en een feestje, maar verder… Dat gaat never, nooit, niet gebeuren.” Totdat je de man van je dromen tegen het lijf loopt en voor hem niet trouwen geen optie is. Wat doe je dan? 

download (2)

De uitspraak van hierboven kwam nogal rauw op het dak van Jochem toen hij, toen we elkaar nog maar pas kende, eens een balletje opgooide over de toekomst. Want voor hem is trouwen erg belangrijk. De trouw officieel naar elkaar uitspreken, bezegelen met een ring, een kus en de zegen van God. Tsja, dat zet je dan toch aan het denken. Ga ik mijn gedachten veranderen of vraag ik dat van hem?

Nee..?

En hoe langer we bij elkaar waren, gingen samenwonen, telkens kwam het onderwerp terug. Hij vroeg me wel eens voor de grap “Wil je met me trouwen?” waarop van mijn kant een hele harde “nee!” kwam. We werden almaar zekerder van elkaar, van onze liefde. En dit kwam niet tussen ons in te staan, nee zeker niet. En het voelt ook niet nu alsof dit iets is wat ik er ‘maar voor over moet hebben’ om met hem te zijn. Nee, ik raakte gewoon steeds meer gewend aan het idee dat ik ooit in een grote witte jurk gehesen zou worden, hem voor het altaar diep in de ogen zou kijken en ‘ja’ zou zeggen op de vraag die me gesteld zou worden.

Stiekem

In het geniep vroeg hij tijdens Pasen aan mijn vader, wat hij ervan zou vinden als hij mij ten huwelijk zou vragen. Die begon – zoals verwacht – hard te lachen en antwoordde “Als je haar zover krijgt!”. Een tijdje later bezocht hij de juwelier en verstopte het doosje ergens in huis. Hij stopte het in zijn koffer en vloog ermee naar Cyprus, waar hij tijdens een boottocht voor me op één knie ging zetten en dé vraag stelde. “Wil je met me trouwen?” waarop ik antwoordde “Echt of nep?”. En het was echt, dus met een grote glimlach zei ik “ja!”.

 

p1015129-1

… maar echt?

Dat was afgelopen juni en nog steeds vraagt mijn vader wel eens of ik het wel echt ga doen. Ook mijn moeder was in het begin wat beduusd, maar stuurde na een paar weken bijna non stop foto’s van mooie witte jurken en prachtige taarten. Ook vriendinnen die stiekem al wisten wat hij van plan was tijdens onze vakantie waren natuurlijk super blij en ook mijn aanstaande schoonfamilie reageerden enthousiast.

best-relationship-love-someecards-sleeping-same-person

Bridezilla modus AAN

En zo ging bij mij binnen no time de bridezilla modus aan. Ik ging vrijwel direct na terugkomst in Nederland aan de slag met budgetten opstellen, offertes aanvragen, afspraken maken voor locaties, gastenlijst opstellen etc etc. Iedereen in mijn omgeving werd volgens mij gillend gek want opeens ging het nergens anders meer over. Ik scrolde Pinterest non stop af voor ideetjes, die ik dan ook meteen met mijn hele vriendenkring deelde. “Wat vinden jullie hiervan?” of “Haar haar zit tof!” of “Wat denk je van zo’n jurk?”.

plans-sound-really-interesting-wedding-ecard-someecards

Take a breather

Nu zijn we een paar maanden verder en staan de meeste dingen op papier. De datum is geprikt, de kerk gereserveerd, de gastenlijst is zo goed als klaar evenals de trouwkaarten. De getuigen zijn gevraagd (en ze zeiden allemaal ja!), mijn jurk is gekozen, de ringen gevonden. Nu is het natuurlijk nog geen tijd om achterover te leunen, maar nu de meeste dingen geregeld zijn kan ik rustig ademhalen en op het gemakje kijken naar de puntjes op de ‘i’. Want we hebben nog tijd zat gezien de ringen pas in oktober 2015 worden uitgewisseld!

images

Ik zal jullie proberen niet al te veel te overspoelen met mijn bride-to-be heppie de peppie gedoe. Gewoon, een enkel blogje en verder gewoon veel leuke andere posts 🙂

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. curlycreative schreef:

  Wow, amazing news! Gefeliciteerd meis en volgens mij ben je al op en top voorbereid.

  Liefs

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks! Haha ja aardig op weg 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s