My fav: tv shows

TV kijken is – naast eten – echt mijn grootste hobby. Lekker opgekruld op de bank, kopje thee, dekentje, afstandbediening en iets te knabbelen in de buurt en ik ben blij. Ik houd zo van het bewegende beeld dat ik soms geen flauw idee heb wat ik kijk, als het maar beweegt. Die quote heeft ooit zelfs in de krant gestaan, toen ik me voorstelde als redactielid van de zomerkrant (true story!). Maar waar word ik nu écht blij van? Dat zijn de volgende programma’s en series.

lol

1. Greys Anatomy 

Hoewel deze lijst niet in volgorde van meest naar minst leuk staat, staat Greys Anatomy toch echt met stip op nummer 1. Jammer genoeg kan ik niet op tv kijken, want op maandag heb ik andere plannen, dus loop ik gigantisch achter (boooe, geen spoilers please!). Ik sta dus al te trappelen omdat volgende maand seizoen 10 eindelijk op DVD uitkomt en ik dan eindelijk weer verder kan kijken wat er gebeurd met Meredith, Dr. MacDreamy en hun collega’s. En, van Greys Anatomy moet je niet alleen heel hard huilen (zelfs na de 10e keer dezelfde aflevering jank ik me kapot), je wordt er ook nog eens enorm slim van. Zie of hoor ik een medische term, kan ik bijna uitleggen wat het inhoud! Net 5 – maandag vanaf 20.30 uur

greys

 

2. Expeditie Robbinson

Sluit ramen en deuren, zet je telefoon op stil. Probeer me vooral niet te bellen (enkel geoorloofd tijdens de reclames) want Expeditie Robbinson is een van de beste Nederlandse programma’s. Elke week zit ik – met een reep chocola – te kijken hoe die arme BN’ers zitten te verhongeren, vies worden en elkaar met smerige spelletjes en complotten eruit proberen te werken. En nu is het ook niet heel vervelend om tegen het Tarzan-achtige lijf van Manuel Broekman te kijken. Ik huil diep van binnen hard dat hij eruit is gestemd.  RTL 5 – donderdag vanaf 20.30 uur

expeditie

 

3. Wie is de mol? #widm

En als Expeditie Robbinson klaar is, staat vrijwel direct erna WIDM klaar om mijn donderdagavond over te nemen. Ik ben super slecht in het aanwijzen van de mol, want vorig jaar ging zo’n beetje elke week mijn mol eruit. Maar de spellen, de geweldige reizen en het onderlinge contact tussen de BN’ers vind ik heerlijk om te zien. Net als bij Expeditie Robbinson is het altijd de vraag: wat kun je wel en niet zeggen tegen je tegenspeler en wie spreekt nu eigenlijk de waarheid? Vooral de laatste aflevering van elk seizoen vind ik tof, want dan krijg je te zien wat alle mol-acties waren en welke aanwijzingen er waren. Nederland 1 – donderdag vanaf 20.30 uur

widm

 

4. Say yes to the dress / I found the gown / Brides of Beverly Hills / Randy’s wedding rescue

Oh, wat houd ik van trouwjurkenprogramma’s! De meeste meiden fleuren zo op van zo’n maagdelijk witte jurk. En wat een drama maakt ‘the entourage’ altijd! ‘Het is toch niet JOUW dag?!’ denk ik dan altijd heel boos. Die stomme moeders die vinden dat zij mogen bepalen wat hun dochter aan moet, puur omdat zij 3.000 dollar neertellen… Of die heerlijk extreme types die bij Brides of Beverly Hills komen. En die bevriende Chinese bloemist, hi-la-risch! Nee, dit is zulke fantastische weg-kijk-materiaal. TLC, verschillende tijden

tlc

 

5. Teen Mom

Dit kijk ik vooral om te zien hoe blij ik moet zijn dat ik niet op mijn 16e kinderen heb gekregen. Wat hebben die meiden een lastig leven soms. Niemand is meer met de vader van hun kind. Sommigen hebben met hun nieuwe vriend of man alweer nieuwe kindjes… Ik zou er zelf niet aan moeten denken en dat is ook de insteek van de show. Om te laten zien dat je leven enorm op z’n kop staat als je op jonge leeftijd een kindje krijgt en dat de weg niet altijd even makkelijk is. Er komt misschien nog wel een dag dat ik er anders over denk, maar voor nu ben ik heel blij met mijn kinderloos bestaan. MTV, verschillende tijden

teen mom

 

6. Editie NL

Ja, ik kijk meer dan alleen vermaak. Editie NL is nieuws en actualiteit op een leuke manier verteld. De presentatoren en presentatrices hebben ook een leuke interactie met elkaar. Het gaat zowel over serieuze zaken als vermaak, maar zetten het wel altijd op een leuke manier neer. Ik mis trouwens Jeroen Latijnhouwers enorm *sad face*  RTL 4 – dagelijks vanaf 18.15 uur

editie nl

 

7. Bluf

Helaas heb ik nog niet alle afleveringen gezien, maar de serie Bluf is heel leuk in elkaar gezet. Met rollen voor onder andere Géza Weisz, Jan Kooijman en Yolanthe Sneijder-Cabau, ook geen vervelende koppen om naar te kijken. Hoofdrolspeler Philip blijkt een pokertalent te zijn en zijn vrienden liften mee op zijn succes. Samen beleven ze het leven van the rich and famous. Afgelopen week was trouwens de laatste aflevering, dus nu duimen voor seizoen 2! RTL 5 – donderdag 21.55 uur (direct na Expeditie Robbinson)

bluf

 

8. Overige series die ik heb gevolgd

Dexter, Breaking Bad, Prison Break, 24, Gossip Girl, Devious Maids (hopen dat TLC snel seizoen 2 uitzendt!), How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, 2 Broke Girls en vast nog een heleboel meer die ik ben vergeten…

Zoals je ziet ben ik aardig hooked on TV. Is vaak ook het eerste wat ik doe als ik thuiskom, de TV aanzetten. Al is het maar voor geluid. Ik baal er nog steeds van dat MTV bijna geen muziek meer draait en dat TMF van de buis is verdwenen. Gelukkig heb ik tegenwoordig 538TV, dus is er (als Frank Dane niet de hele tijd slap ouwehoert) wel wat muziek met beeld. 

Wat zijn jouw favoriete TV programma’s en series? Wat kun je me aanraden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s