Wat doe jij met je oude kleding?

Eens in de zoveel tijd trek ik alle vakken uit m’n kast leeg en reorganiseer ik alles. Wat draag ik nog wel? Wat was ik vergeten dat ik nog had? En misschien nog belangrijker: wat draag ik niet meer? Opruimen die oude zooi, zou je denken. Maar wat doe je met de kleding die je niet meer draagt? Ik heb verschillende tips om ze een tweede leven te geven.

dsc02854

Kleding die echt niet meer goed is, waar de gaten van ellende in vallen, kunnen natuurlijk regelrecht de kliko in. Alhoewel mijn vader oude t-shirts gebruikt om bijvoorbeeld schoenen of de auto mee te poetsen. Maar vaak kan kleding waar je zelf op bent uitgekeken nog prima mee voor een tweede ronde. “One man’s trash, that’s another man’s come-up,” rapte Macklemore al in zijn nummer Thrift Shop. Waarom zou niet iemand blij kunnen zijn met jouw ‘oude’ spullen? Ik gooi mijn verwaarloosde items dus niet langer in een vuilniszak, maar breng het naar mijn schoonzus die dezelfde kleding- en schoenmaat heeft. Wat ze leuk vind pikt ze eruit en de rest gaat weer met mee terug naar huis. Dit werkt overigens twee kanten op. Ik ontvang regelmatig wat uit haar stapel. Welke pareltjes ik de afgelopen tijd heb gekregen?

 

Zie hier:

– een lichtgele skinny jeans

– grijs shirt met tekst

– donker grijs shirt met opengewerkt zwart kant op de rug

– korte zwarte blazer

– een groen met zwart jurkje

dsc02851

dsc02852

Oké, weggeven aan bekenden
Maar wat doe je met de spullen die je weer mee naar huis neemt? Tsja, ook daar verschillende opties. Op Facebook ben ik lid van verschillende weggeef pagina’s. Meestal zijn deze ingedeeld per regio, in mijn geval dus Zeeland of nog nauwer de Bevelanden. Hier plaats je een foto van het kledingstuk met de maat en waar het is op te halen. Uiteindelijk kies je iemand uit en daarmee maak je via privé bericht een afspraak om het op te halen. Er zijn ook pagina’s waar je kleding kunt verkopen, maar merk dat dit vooral werkt bij duurdere merkkleding of volledig ongedragen kleding.

 

Verder weggeven
Je kunt natuurlijk ook kleding inleveren bij de ruilwinkel (leuk concept! Komt geen geld aan te pas, je levert spulletjes in voor punten en kunt met die punten zelf weer spulletjes ‘kopen’.) of naar de kringloop winkel (hier krijg je meestal niets voor). Of je gooit het in een container, waarna het wordt verzameld en uitgezocht bij het Leger des Heils. Maar waar ik niet vanaf kom, breng ik naar een stichting die het geeft aan de armen in het buitenland. Ik doe dat bij stichting Embrace, die hulp biedt aan de aller armsten in Hongarije.

Geen vuilnisbak
Denk dus na voor je kledingstukken waarop je bent uitgekeken in de vuilnisbak mikt. Er zijn altijd mensen die je blij kunt maken. Bekenden of onbekenden. Mensen met geld of zonder. Doen dus!

Wat doe jij meestal met je oude kleding?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s