Leestip: Jeroen Guliker

Niets dan liefde voor deze Nederlandse schrijver. Hij grijpt je bij je keel en zorgt ervoor dat je zijn boeken opvreet. Je ogen schieten over de letters en de bladzijdes glijden door je vingers. Met zijn licht autobiografische debuutroman ‘Zeven vrouwen later’ zette hij de toon en met zijn volgende boeken groeide hij als schrijver.  

jeroen1

Jeroen Guliker heeft de volgende boeken uitgebracht:

Zeven Vrouwen Later (2008)

Harde Noten (2009)

Verborgen Vrucht (2011)

Havana (2013)

Seks, drugs en rock ’n roll hoort wel een beetje bij deze schrijver. De hoofdpersoon in elk boek heeft wel betrekking op zijn eigen persoontje. Maar zeker na  zijn eerste boek Zeven Vrouwen Later, worden de crime scènes en complotten steeds sterker. Je wordt echt in zijn verhalen gezogen. Ik geloof niet dat ik ooit zo snel boeken heb verslonden als die van Jeroen!

En Jeroen is ook nog eens een super toffe gozer, die het merendeel van zijn marketing zelf verzorgd. Ik ben namelijk met zijn boeken in aanraking gekomen door een vriendin van me, die in de tijd van Hyves (tijdje geleden dus!) een berichtje van hem kreeg of ze misschien geïnteresseerd was in zijn boeken. Na een bestelling via hem zelf, maakte ze mij gek en ik zo weer anderen. Inmiddels heb ik zijn hele collectie in de kast staan en wacht ik met smart op een opvolger.

Zoals ik hiervoor al zei, kun je zijn boeken ook bij hemzelf bestellen. Dit deed ik bij de laatste twee delen. In Verborgen Vrucht heeft hij een leuk persoonlijk bericht geschreven. Havana konden al zijn Facebook vrienden al vooraf bestellen en hij zou zorgen dat je hem in huis had voor hij in de winkels lag. En dat lukte! Met persoonlijke boodschap! Hoe leuk is dat?

Over de boeken zelf ga ik verder weinig verklappen, die moet je maar zelf lezen. Ik zeg je, je bent binnen no time hooked, kunt ze niet wegleggen, vergeet te slapen, krijgt kriebels in je buik en als je er een uit hebt MOET je aan de volgende beginnen. Of in mijn geval; valt het volgende boek dat je pakt (en dus niet van Jeroen is) enorm tegen omdat daar totaal niet de snelheid inzit. En als je toch wilt weten waar ze over gaan, kijk dan even op de site van Jeroen Guliker.

Oh ja. Zeven Vrouwen Later wordt (voorlopig) niet meer uitgegeven en is dus vrijwel nergens meer nieuw te bestellen. Ik heb de mijne (in goede conditie) van Marktplaats gehaald, maar zag ook dat er mensen waren die via de Facebook van Jeroen dit boek verkochten.

Resumé: kopen! Bestellen bij Jeroen zelf is het leukst. Doen hè!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Linda schreef:

  Gedaan! Morgen leuke post!!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Zeker weten de moeite waard! Welk boek heb je besteld? En bij Jeroen zelf? Ik ben benieuwd wat je ervan vind 🙂

   Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s