Travellog: Paphos, Cyprus

Afgelopen juni was het eindelijk zover; mijn eerste vliegvakantie samen met Jochem. De grote test of onze relatie bestand is tegen 10 dagen op elkaars lip zitten (ja dus, we zijn nog steeds samen haha). Samen een nieuwe bestemming ontdekken. En ontdekken, dat hebben we gedaan. In deze travellog deel ik de plaatsen waar je echt geweest moet zijn in en rond Paphos, het Griekse gedeelte van Cyprus. Enne… het is daar tot november lekker weer, dus als je nog een betaalbare vakantie zoekt is dit zeker een aanrader!

20140615_212752

1. Meze

Meze is typisch Cypriotisch dinner, waarbij je meestal kunt kiezen uit de vlees- of vis variant. Ik heb het beiden geprobeerd en als Zeeuws meisje was ik toch vooral fan van de Fish Meze. Bij meze komt de hele tafel vol te staan met kleine bakjes, schaaltjes en bordjes vol heerlijkheden. En vind je iets niet lekker? Tsja, er ligt nog zoveel ander lekkers op tafel. Nu zijn wij best grote eters, maar beide keren kwamen niet alle bodems in beeld. En dat voor minder dan 20 euro per persoon! Wat je kunt  verwachten? Verschillende soorten vis (inktvis, witvis, platvis, mosseltjes etc.) of vlees (gehaktballetjes, rund/varkensvlees, kip etc.) aangevuld met lekkernijen als feta, olijven, salades, brood en tapenades. Ga gerust met z’n tweetjes aan een vierpersoonstafel zitten, want anders past het niet.

2. Vienna by the Sea

Al vanaf dag 1 onze vaste stek. Ik zag het restaurant al van grote afstand; mooie witte doeken, fantastisch uitzicht over de zee en de hoofdstraat, lieve lampjes, decoratie in marine stijl, heerlijke heaters en als je het een beetje fris krijgt, deelt het personeel warme fleecedekentjes uit. En dan heb ik het nog niet over de lange lijst cocktails, heerlijk eten (sushi!) voor een leuke prijs en de super lieve medewerkers en eigenaars Michaelis en Debby.

20140611_201932

3. Aphrodites Rock

Legende zegt dat Griekse Godin Aphrodite hier is geboren. Buitenom dit verhaal is het een prachtige omgeving met kiezelstrand en verschillende rotsformaties die in zee staan. Lekker klimmen en klauteren en probeer vooral al die toeristen een beetje te ontwijken, want het is wel een echte trekpleister. Tip: ga voor €1,50 enkele rit per persoon met de lijnbus, in plaats van een hoop geld neer te leggen voor een dagtripje met een lokale reisorganisatie. De lijnbus stopt gewoon voor de ingang van Aprodites Rock!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Oud Paphos (overdekte markt)

Ook hier kun je voor €1,50 pp enkele reis met de bus heen. Elke dag is hier een overdekte markt met allerlei leuke hebbedingetjes. Wij zijn in elk geval goed geslaagd met kleding, parfum en sieraden! Loop daarna ook nog een rondje in het oude Paphos zelf, mooie kerkjes en oude gebouwen (waaronder een Hamam die is omgebouwd tot restaurant). Tip: niet op het heetst van de dag gaan, want er staat weinig wind hier. Precies de reden waarom wij niet heel erg lang zijn gebleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. BlueLagoon (boottrip)

De Blue Lagoon is een prachtig stuk MEGA blauwe zee. Echt, ik heb nog nooit zoiets gezien. Je verwacht in een of ander super tropisch oord, maar we hebben dit in Europa dus ook gewoon! Wij zijn er met de Wave Dancer heen geweest. Er was een stop van 45 minuten bij Blue Lagoon zelf, waar je kon snorkelen, zwemmen of kajakken. Dit arrangement duurde de hele dag en was inclusief eten en drinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. I Do!

Goedkoop trouwen? Ga naar Paphos! Het schijnt daar namelijk spotgoedkoop te zijn. Tijdens die 10 dagen heb ik wel meer dan 10 bruidsparen gezien. Het is vooral voor de Engelse doelgroep bedoeld, maar wat wil je nog meer dan met heerlijke temperaturen op een relaxt eiland trouwen? Het is dat mijn ouders allebei niet in een vliegtuig stappen, maar anders…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

7. Segafredo

Nu ben ik niet zo’n koffiedrinker, maar Jochem begint zijn dag toch echt niet zonder. En in het buitenland fatsoenlijke koffie vinden bleek nogal een uitdaging. De meeste restaurants schenken oploskoffie (schijnt nogal vies te zijn). Tot we Segafredo ontdekten, wat direct werd gebombardeerd tot ontbijt spot. Lekkere koffie, gebak en broodjes en ook hier hele lieve mensen. En ik ben sinds Cyprus hooked on ijs koffie.

Ben jij wel eens op Cyprus geweest? Wat zijn jouw favo hotspots? xo Daisy

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s