Ik hartje notitieboekjes

Notitieboekjes. Als ik ze in welke winkel dan ook zie liggen, moet ik er altijd even naar kijken en vaak mezelf tegenhouden ze te kopen. Ik ben er gek op, want ze zijn zo handig! Wat moet je ermee zul je misschien denken?

20140915_154002

Toen ik twee jaar geleden met mijn vriendin Anne op vakantie ging naar Mallorca had ik bedacht dat het wel een goed idee was een notitieboekje mee te nemen om al onze belevenissen op te schrijven. Je vergeet namelijk wel eens leuke momenten als je 10 dagen in de zon ligt, feest en nieuwe mensen leert kennen. En dat bleek zo’n leuk en goed idee te zijn achteraf! Want als we nu wel eens het boekje erbij pakken en erin terugbladeren komen er continu kreten als  ‘Ohja!’ en ‘Dat was ik alweer vergeten’ en ‘Dat we dat ook nog hebben gedaan’ uit onze monden. Elk moment dat we even rustig in ons hotel zaten namen we de tijd om alles wat we mee hadden gemaakt, mensen die we hadden ontmoet of onze gekke uitspraken te noteren. Uiteraard met leuke gekleurde (en  naar verschillende soorten fruit geurende!) gelpennen om het geheel nog feestelijker te maken. Voor de vakantie hadden we al leuke plaatjes ingeplakt en achteraf nog bonnetjes en foto’s van leuke dingen die we hebben gedaan. Een soort vakantie-scrapboek, die voor- tijdens en na de vakantie in de maak was. Sindsdien doe ik dit voor elke vakantie, kan ik als ik in het bejaardenhuis zit nog eens terug kijken op mijn fantastische reisjes!

Onderweg

Ook heb ik altijd een pocket-formaat notitieboekje in mijn tas zitten. Want ideeën komen op de gekste momenten en om ze niet te vergeten schrijf ik ze dan snel op. Natuurlijk gebruik ik ook de notitie-functie van mijn telefoon, maar dit kun je nog bewaren als je alweer 10 telefoons verder bent. Leuk voor later dus! Nu ben ik (helaas) geen tekentalent, maar als je graag tekent, zijn er genoeg notitieboekjes zonder lijntjes waarin je lekker kunt kriebelen als je op de bus of trein moet wachten.

Shop it!

Er zijn notitieblokken in veel soorten en maten. Momenteel is vooral bij HEMA veel verkrijgbaar, nu het schooljaar weer is begonnen. Voor mij als DIY en notitieblokken gek hét moment om toe te slaan. De ringband A5 kraft notitieblok is niet meer verkrijgbaar online, maar er is keus genoeg. Ik koos hier voor een effen boekje, zodat ik er zelf een DIY project van kon maken en het helemaal naar mijn eigen smaak kon pimpen. De pen is een pakket van drie stuks. De kleinere A6 boekjes in leuke prints kocht ik bij Action voor 0,89. Bijna gratis! En, met zo’n elastieken bandje super handig want in die volle tas van mij blijven de bladzijdes zo helemaal mooi.

Waar gebruik jij notitieboekjes voor? En waar shop je ze? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s